Duterte, APEC Zirvesi’nde Putin’le görüştü

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’nin oturum arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Vietnam’ın Danang şehrinde devam eden...

Google Haberlere Abone ol
Duterte, APEC Zirvesi’nde Putin’le görüştü

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’nin oturum arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Vietnam’ın Danang şehrinde devam eden Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’nin oturum arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Duterte, Marawi şehrindeki terörizme karşı Filipinlere destek verdiği için Putin’e teşekkür etti. Duterte," Bize destek amacıyla gönderdiğiniz askeri yardım kapsamındaki silah ve araçlar için Filipin halkının şükran duygularını size iletmek isterim. Duterte, Rusya’nın gönderdiği silahların, terör örgütü DEAŞ’a bağlı Maute grubunun keskin nişancısını etkisiz hale getirmek için de kullanıldığını sözlerine ekledi. Duterte, Putin’e, "Sizi her zaman hatırlayacağız" dedi.

Putin ise, Duterte’yi Filipinler’in Marawi şehrindeki isyanı bastırdığı için överek, "Ülkenizdeki terörist saldırı nedeniyle Rusya ziyaretinizi nasıl yarıda kestiğinizi hatırlıyorum. Rusya’dan ayrılırken, geri dönüp yasaları uygulamanız ve teröristlere saldırmak için emir vermeniz gerektiğini söylediğinizi hatırlıyorum. Ve bunu söylediğiniz gibi başardığınızı belirtmek isterim" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, terörizmin Rusya ve Filipinler’in ortak problemi olduğunu belirterek, Rusya’nın Filipinler ile savunma ilişkilerini daha da geliştirmeye hazır olduğunu belirtti. Putin, "Terörizmin ortak sorunumuz olduğunu ve anlaşmamızı takiben hem taktiksel hem de askeri alanda ilişkilerimizi geliştirmeye devam etmeye hazır olduğumuzu söylemek isterim" dedi. Putin, Rusya’nın iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde iyileşme görmek istediğini de belirterek "Hiç şüphem yok ki, ekonomik bağlara özel bir dikkat gösterilmeli" dedi.

Yorumlar