Ermenistan Suriye'ye asker gönderdi

Ermenistan Suriye'deki Rus askerlerine destek olması için ülkeye asker gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Ermenistan Suriye'ye asker gönderdi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Suriye'de 82 milletten insanın savaştığı tahmin edilirken birçok ülkede resmi veya gayriresmi asker bulunduruyor. Suriye'de İran, Türkiye, Rusya, Fransa ve ABD en çok asker barındıran ülkelerin başında geliyor. 

Bu ülkelere Ermenistan'da katıldı. Ülkedeki Rus askerlerine destek amaçlı gönderilen 83 Ermeni asker Suriye'ye ulaştı. Ermenistan gönderilen askerlerin aktif çatışmalara katılmayacağını sadece mayın karşıtı eğitim ve insani yardım faaliyetlerinde yer alacağını açıkladı.

Ermeni tarafınının açıklamasında , "Ermeni uzmanları, askeri faaliyetlerin yürütüldüğü alanların dışında olmak üzere, yalnızca mayın karşıtı eğitim ve Halep'te tıbbi yardım sağlayacak insani faaliyetler yürütecekler." dedi. Açıklamada, askerlerin Rusya tarafından Suriye'ye nakledildiğini ve oradayken Rus lojistik desteği ile çalışacakları belirtildi. "Suriye'ye yönelik insani yardımımızı organize ederken, Rusya'nın, özellikle Savunma Bakanlığı'nın ve şahsen sağladığı yardım için çok teşekkür ediyorum. "dedi .

RUSYA'DAN ERMENİSTAN'A TEŞEKKÜR

8 Şubat tarihinde Moskova'da Ermeni mevkidaşı David Tonoyan ile görüşen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada , "Suriye'ye yönelik insani yardım için minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Suriye halkına yardım sağlama çağrısına ilk cevap veren sizdiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar