Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davası

- FETÖ'nün sözde "Colorado eyalet imamı" itirafçı tanık Hasan Polat: - "Harp okuluna giden öğrenciler 4 yıl boyunca sorumlu öğrenciler tarafından takip edilir. 4. sınıf sonunda ise bu harp okulu öğrencileri, 'mahrem imam' denilen abilere devredilir. Bu 3 komutan da benimle bu şekilde tanıştırıldı. Bunların 'Asım' kod isimli bir mahrem imamla irtibatlı olduklarını biliyorum"

Google Haberlere Abone ol
Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davası

KOCAELİ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 52'si tutuklu, 12'si firari 87 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile yakınları katıldı.

Davaya müdahil olan Başbakanlık adına avukat Halit Çokan da duruşmada hazır bulundu. Duruşmayı bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar da izledi.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı Amerika'da, örgütün "Colorado eyalet imamı" olan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan itirafçı-tanık Hasan Polat, İstanbul'dan, Sesli ve Görüntülü Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Polat, Donanma Komutanlığı'ndaki darbe girişimi davasında yargılanan tutuklu sanıklar eski Harekat Komutanı Deniz Kurmay Albay tutuklu sanık Ömer Faruk Gülbahçe, eski Harekat Başkanı Albay Mustafa Bardakçı ve eski 5 Komodor Kurmay Albay Önder Öngör ile 1993 yılında Harp Akademisi'ndeki öğrenicileri aracılığıyla tanıştığını ve bu kişilerle yakın ilişkiler kurduğunu söyledi.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kabul etmediği için emniyete gidip, örgüt hakkında bildiklerini anlattığını, FETÖ/PDY'nin, özellikle TSK içindeki ayağının çözülmesini istediğini belirtti.

Tanık Polat, 1993'ten sonra görüşmediği tutuklu sanıklar Gülbahçe, Bardakçı ve Öngör''ün bu yapının etkisi altında kaldıklarını sandığını ifade ederek, "Harp okuluna giden öğrenciler 4 yıl boyunca sorumlu öğrenciler tarafından takip edilir. 4. sınıf sonunda ise bu harp okulu öğrencileri, 'mahrem imam' denilen abilere devredilir. Bu 3 komutan da benimle bu şekilde tanıştırıldı. Gülbahçe ile birkaç kez görüştüm. Yapıya mensup olup olmadığını bilmiyorum. Mustafa Bardakçı ve Önder Öngör ile defalarca görüştüm. Bu ikisi ilgilenilen değil 'ilgilenen' kişi konumundaydı. Bunların 'Asım' kod isimli bir mahrem imam ile irtibatlı olduklarını biliyorum." şeklinde konuştu.

Tanık Polat, daha önceki ifadelerinde 3 komutanın darbeye teşebbüs ettiğini ifade etmediğini, sadece FETÖ ile irtibatlı olduklarını söylediğini belirtti.

Önder Öngör'ün iddialara itiraz etmesi üzerine Polat, "Çok profesyonelsiniz. Bu yapıyla irtibatınızın olmadığını söylüyorsunuz ama İstanbul'da öğrenciler sizi 'Önder abi' diye çağırmaz mıydı?" şeklinde tepki gösterdi.

Sanık avukatlarının sorusu üzerine Polat, emniyette fiziki şiddet ve psikolojik baskı görmediğini, kendi hür iradesiyle her şeyi anlattığını ifade ederek, "Kimseden bir korkum ve çekincem yok. Olsaydı gizli tanık olurdum. Ben bu yapının ortaya çıkarılıp yok olmasını istiyorum." dedi.

FETÖ'nün örgüt içinde, AK Parti hükümetini kötülediğini, hain olarak empoze etmeye çalıştığını belirten Polat, 17-25 Aralık'ta örgütün gerçek yüzünü gördüğünü söyledi.

Tutuklu sanık Murat Bardakçı'nın, tanığı tanımadığını söylemesi üzerine Polat, "1993'te Önder Öngör ve sizinle en az 10 kez görüştük. Hangi vicdanla beni tanımadığını söylüyorsun. Keşke içinizden birisi gerçekleri söylese de her şeyi anlatsa." ifadelerini kullandı.

Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesiyle devam ediyor.

Yorumlar