Doğu Türkistan'daki depremde son durum

Doğu Türkistan'da meydana gelen depremin bilançosuyla ilgili merak edilen sorular cevap beklerken teyide muhtaç bazı bilgiler geldi. Çin yönetimine göre 7.1 büyüklüğündeki depremde bölgede sadece 3 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Doğu Türkistan'daki depremde son durum

Doğu Türkistan'da meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde, 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Depremin merkez üssü, Doğu Türkistan'ın Kırgızistan sınırına yakın Wushi ilçesi olarak belirlendi. Çin resmi haber ajansının bildirdiğine göre, Akqi ilçesinde bazı evlerin yıkılması sonucu bu can kayıpları ve yaralanmalar meydana geldi.

TREN SEFERLERİ VE TAHLİYE İŞLEMLERİ

Depremin ardından, bölgedeki demir yolu seferleri geçici olarak durduruldu. Resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 27 trende arıza ve hasar oluştu. Ayrıca, depremden etkilenen bölgelerde 12 bin 426 kişi tahliye edildi.

ULUSLARARASI ETKİLER

Çin Deprem Ağları Merkezi tarafından yapılan açıklamada, depremin Doğu Türkistan sınırları dışında da hissedildiği belirtildi. Deprem, Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan ve Özbekistan'da da etkilerini gösterdi.

KAZAKİSTAN'DA YARALANANLAR

Kazakistan'da, deprem nedeniyle 44 kişinin yaralandığı bildirildi. Kazakistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaralıların durumları hakkında bilgi verilmedi.

DEPREMİN ARTÇI SARSINTILARI

Depremin ardından, en şiddetli artçı sarsıntının 5.3 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. Toplamda 70 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi. Kırgızistan'dan yapılan açıklamada, depremde can kaybı olmadığı ifade edildi.

Yorumlar