"Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı" açıldı

- Erzurum Valisi Azizoğlu: "Geçen seneki fuarımız katılım ve kitap satışı bakımından Türkiye'de 2'nciliği almıştı. Ancak bu sene inanıyorum ki 1'inci fuar olacağız" - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: "200'ün üzerinde yayıncı kuruluşumuz fuarımıza katılarak, ilgi ve alaka gösterdi. Burada ayrıca dinletiler, söyleşiler ve paneller olacak"

Google Haberlere Abone ol
"Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı" açıldı

ERZURUM (AA) - TÜYAP Anadolu Fuarları Anonim Şirketi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle düzenlenen "Doğu Anadolu Erzurum Kitap Fuarı" açıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 200'ün üzerinde yayınevinin katıldığı fuarın açılışında konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Erzurum'da böyle kültür etkinliğin yapılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Kentin tarihin her döneminde farklı kültürlere ev sahipliği yaptığını anımsatan Azizoğlu, "Erzurum bu manada adından söz ettiren önemli şehirlerimizin başında geliyor. Geçen seneki fuarımız katılım ve kitap satışı bakımından Türkiye'de 2'nciliği almıştı. Ancak bu sene inanıyorum ki 1'inci fuar olacağız." dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de belediye ve TÜYAP iş birliğiyle bu yıl kitap fuarının 5'incisini düzenlediklerini belirtti.

Erzurum'da fuar düzenlemenin en büyük arzusu olduğunu ifade eden Sekmen, "Fuarımız ilk açıldığından itibaren halkımızdan ve çevre illerimizden büyük ilgi ve alaka gördü. Fuarlarımızı geçen yıllarda hep çadırlarda düzenledik. Erzurum gibi kadim bir şehirde fuar merkezinin mutlaka olması gerektiğine inandık, projelendirdik ve hizmete sunduk. Anlaşma yaparak da bu görevi bu sene TÜYAP'a verdik." diye konuştu.

Mehmet Sekmen, fuarda 200'ün üzerinde marka isimleri ağırladıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu marka isimleri Erzurum'la bütünleştirerek, şehrimizin hem sosyal hem de iktisadi açıdan gelişeceği kanaatindeyim. El birliğiyle Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak hepimizin görevidir. Bu kapsamda da 200'ün üzerinde yayıncı kuruluşumuz fuarımıza katılarak, ilgi ve alaka gösterdi. Burada ayrıca dinletiler, söyleşiler ve paneller olacak."

Fuar merkezine şehir içi ulaşım vasıtalarının yönlendirileceğini de aktaran Sekmen, böylece vatandaşların fuardan en güzel şekilde istifade etmelerini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

- Fuar pazar gününe kadar gezilebilecek

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ise fuarda pazar gününe kadar kültür ve kitabın konuşulacağını ifade etti.

Fuarın bölgenin sosyal ve kültürel hayatına katkısı olacağını vurgulayan Alagöz, şöyle konuştu:

"200'ün üzerinde yayınevi ve yazarımızla okurlarımızı imza günlerinde buluşturacağız. Ayrıca açılışını yaptığımız bu fuar merkeziyle bölgenin ekonomik canlılığının yanı sıra bölgeye de ihracat bakımından önemli katkı ve kazanımlar sağlanacak. Hedefimiz de Erzurum'u bölge ülkeleri arasında ticaret merkezi haline getirmek."

Cihat Alagöz, açılışı yapılan merkezde kitap fuarının yanı sıra bölgenin ticaretini artırmak amacıyla farklı dönemlerde farklı fuar etkinliklerini düzenleyeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Azizoğlu ve beraberindekiler, daha sonra fuar alanındaki stantları gezerek kitapları inceledi.

Açılışa, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, MHP İl Başkanı Naim Karataş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, kaymakamlar, belediye başkanları ve çeşitli kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar