Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı açıldı

"Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı Exponatura'22" kapılarını açtı. Birçok doğal ve organik ürünün sergilendiği fuar 9 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek

Google Haberlere Abone ol
Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı açıldı

"Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı Exponatura'22", 12. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Tureks Uluslararası Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, son yıllarda yükselen tüketici farkındalığı organik ve doğal ürünlere olan talebi artırırken, sektör tüm dünya genelinde rekor hızla büyüyor.

Sektör temsilcileri, dün İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açan Exponatura'22'de bir araya geldi. Tüm ürünlerin doğal ve organik olduğu fuara katılan üreticiler, aynı zamanda üretim ve istihdam vurgusu yaptı.

Gittikçe büyüyen ve önem kazanan bir sektörü uluslararası alanda bir araya getiren tek ihtisas fuarı olma özelliği taşıyan Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı Exponatura'da kendiliğinden lifli doğal sabundan bulgur cipsine, köpek balığı karaciğer yağından yapılan maskeden siyah organik sarımsağa, frekans yöntemiyle ağrı kesen masaj aletinden organik gümüş suyuna kadar birçok ilgi çekici ürün sergileniyor.

Yurt dışından da birçok firmanın stant açtığı fuar, 9 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

İlk gününde 3 bin 840 yerli ve 630 yabancı ziyaretçinin katıldığı fuar boyunca 20 bin ziyaretçi kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

- Türkiye, organik üretici sayısı bakımından Avrupa'da 1'inci, dünyada 8'inci sıra

Organik üretici sayısı bakımından Türkiye Avrupa'da 1'inci, dünyada 8'inci sırada bulunuyor. Bu kapsamda Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda katılımcılar, ülkenin tüm bölgelerinde yetişen doğal ve organik ürünleri bulabilecek.

Organik ürünler pazarında bu yıl üreticiler global alıcılarla buluşarak organik tarımsal ürünlere katma değer sağlamaya devam edecek. Sektör liderlerinin, firmaların temsilcilerinin ve sektörün gelişimine yön veren kurumların bir araya geleceği etkinlikte, katılımcılar sağlıklı ürünler endüstrisini büyük ölçüde etkileyen konular hakkında da bilgi sahibi olacak.

Yorumlar