Diyarbakır'da "Kardeşlik İftarı"

- Ankara Kardeşlik Platformunca organize edilen iftar programında, Sur'daki terör mağduru vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları üyeleri bir araya geldi - Yardımeli Derneği Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Can: - "Burada gördüğümüz manzara, kardeşlerimizin bize ihtiyacı olduğunu, bizim de kardeşlerimize Ankara'da ihtiyacımız olduğunu hissettik" - Ankara Kardeşlik Platformu Sözcüsü Başer: - "Kürtleri ve Türkleri beraber kılan bin yıllık tarihimiz var. Geleceğe beraber bakmalıyız"

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da "Kardeşlik İftarı"

DİYARBAKIR (AA) - Ankara Kardeşlik Platformunca düzenlenen iftarda, Sur'daki terör mağduru vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri buluştu.

Platform tarafından Yenişehir ilçesindeki bir düğün salonunda verilen "Kardeşlik İftarı" programına, İl Müftüsü Burhan İşliyen, Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri ile Sur'daki terör mağduru vatandaşlar katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan programda, İl Müftüsü İşliyen dua okudu.

Yemeğin ardından AA muhabirine açıklama yapan Yardımeli Derneği Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Şükrü Can, 6 derneğin oluşturduğu Ankara Kardeşlik Platformu'nun "Gün kardeşlik günü, gün yardımlaşma günüdür" diyerek yola çıktığını söyledi.

Diyarbakır'da olmayı vicdani ve insani bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade eden Can, kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla iftarda bir araya geldiklerini belirtti.

"Bu iftarımızın temel amacı kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışmadır. Burada gördüğümüz manzara, kardeşlerimizin bize ihtiyacı olduğunu, bizim de kardeşlerimize Ankara'da ihtiyacımız olduğunu hissettik" diyen Can, programa katılanları iftarda buluşmak için Ankara'ya davet ettiklerini aktardı.

İftarların kardeşliğe çok büyük etkisi olduğunu anlatan Can, şöyle devam etti:

"Diyarbakır'ımızı gördük, Sur'u gördük. Buradaki mülki amirlerle görüştük. İnşallah her şey bundan sonra daha güzel olacak. Kardeşlik ve dayanışma kazanacak. Ülkemiz kazanacak. Biz, bu yardımların ve kardeşliğini devam etmesini istiyoruz. Elimiz boş gelmedik. Buradaki mağdur kardeşlerimize hediye kartı getirdik. Onları buradaki sivil toplum kuruluşlarına teslim ettik, onlar dağıtacak. Biz, biriz beraberiz. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Hepimiz İslam ümmetinin birer ferdi ve parçasıyız."

Ankara Kardeşlik Platformu Sözcüsü Hayrullah Başer de terör olaylarını kınadıklarını dile getirdi.

Kürt ve Türklerin bin yıllık kardeşliği olduğunu ve geleceğe de beraber baktıklarını dile getiren Başer, şunları kaydetti:

"İftar programlarımız devam edecek. Mardin ve Cizre'ye de gideceğiz. Sıkıntıların sebeplerini ve çözüm yollarını konuşacağız. Sebepleri doğru teşhis etmemiz gerekiyor. Kürtleri ve Türkleri beraber kılan bin yıllık tarihimiz var. Geleceğe beraber bakmalıyız. Manevi ve kültürel değerlerimizi çözüp bizi birbirimizden ayırmak istiyorlar. Bu çözülürse Balkanlarda, Kafkaslarda yabancı güçler rahat bir şekilde dolaşır. Bugün bunları bir arada tutan Anadolu kültürüdür. Tarihi ve kültürel değerlerimizi öne çıkararak, aklımızı ve kalbimizi kimseye ipotek etmeden İslam kardeşliğinde buluşmamız lazım. Çözüm buradadır. Biz onun için buradayız."

Yorumlar