DİTİB-ZSU Yayınevi, Frankfurt Kitap Fuarı’nda

Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını 74. kez kitapseverlere açtı. DİTİB-ZSU Yayınevi de fuardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
DİTİB-ZSU Yayınevi, Frankfurt Kitap Fuarı’nda

Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilen Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını 74. kez kitapseverlere açtı.

Dünyanın en büyük kitap fuarı ünvanını taşıyan Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı‘nda, bu yıl DİTİB-Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Yayınevi beşinci kez yer aldı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve İspanya Kralı Felipe tarafından açılışı yapılan 74’üncü Frankfurt Kitap Fuarı, “Dünyaları Birleştiren Kelimeler” temasıyla yayıncılık sektörünün öncü isimlerine ev sahipliği yaptı.

23 Ekim’e kadar devam edecek, 95 ülkeden 4 bin yayınevi ve yüzlerce yazarın katıldığı fuarda, çok sayıda panel ve okuma etkinlikleri gerçekleşecek.

DİTİB-ZSU YAYINEVİ, FUARDA GÖRKEMLİ BİR STAND İLE YAYINLADIĞI 65 ESER SERGİLİYOR

Dünyanın sayılı fuarlarından biri olan Frankfurt Kitap Fuarı’na beşinci kez katıldıklarını söyleyen DİTİB Sosyal Dayanışma Merkezi (ZSU) Başkanı Ali Özdemir, “Bu yıl da Türkiye'den ve dünyanın diğer ülkelerinden yazar, yayıncılar ve kütüphaneciler başta olmak üzere sektörün öncüleri ile DİTİB-ZSU Yayınevi olarak tanışma fırsatı bulduk. Kur’an-ı Kerim meali, cami ders kitapları, İslam ve Cami, çocuk kitapları ve doktora tezleri gibi Almanca yayınladığımız 65 eseri ziyaretçilerin beğenisine sunduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda yayın adetlerimizi katbekat artırarak yine fuarlarda yerimizi alacağız” diye konuştu. Yayıncılık anlamında birçok yeniliklerle okuyucuya ulaşma hedeflerinin olduğunu vurgulayan DİTİB-ZSU Başkanı Ali Özdemir, önümüzdeki süreçte e-kitap uygulaması için çalışma başlattıklarını müjdesini verdi.

Frunkfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer DİTİB-ZSU Yayınevi standını ziyaret ederek, DİTİB-ZSU Başkanı Ali Özdemir’den bilgi aldı. DİTİB yayınlarını başarılı bulan Başkonsolos Tuncer, “Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı’na beşinci kez katılımın olmasını başarılı buluyorum. Özellikle dini eserlerin Almanca dilinde yayınlanması ve okuyucuya ulaştırılması noktasında verilen gayret takdire şayandır” dedi.

Yoğun ilginin olduğu fuarın ilk gününde DİTİB-ZSU Yayınevi standında işletme müdürü Muharrem Çelik ve yayın birimi mütercimi Türkan Beki eserleri tanıttı.

Yorumlar