Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu'nun sabıka kaydı ortaya çıktı

Güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile kardeşi Sıla Doğu, "ruhsatsız sağlık hizmeti sunma" ve "diplomasız hasta tedavi etme" suçlarından 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu durum, sağlık sektöründe denetimlerin ve yasal zorunlulukların önemini bir kez daha gündemde.

Google Haberlere Abone ol
Dilan Polat ve kardeşinin sabıka kaydı çıktı

Geçtiğimiz günlerde tutuklanan güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Dilan Polat ile kardeşi Sıla Doğu, sahip oldukları güzellik merkezinde usulsüz işlem yaptıkları gerekçesiyle yargılandı. Sabah gazetesinin haberine göre, suç örgütü kurmak, kara para aklamak suçlarından yürütülen soruşturma sonrası tutuklanan kardeşler, "ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunma" ve "diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma" suçlarından 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DAVA SÜRECİ VE İHBAR

Dava süreci 2019'da CİMER'e yapılan bir ihbarla başladı. Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün güzellik merkezine yaptığı denetimde, müşterilere yetkileri olmadığı halde tıbbi müdahalede bulunulduğu ve güzellik merkezinde yetkisiz sağlık hizmeti sunulduğu tespit edildi. Bu tespitler sonucu açılan davada, kardeşlerin 8 yıla kadar hapisle yargılanması talep edildi.

MAHKEME KARARI VE İTİRAZLAR

Dilan Polat ve kardeşi, güzellik merkezinde doktor çalıştırmadıklarını, sadece güzellik alanında uzman kişilerin çalıştığını ifade etti. Ancak, savcılığın bilirkişi raporu, sanıkların ifadelerini çürüttü. Mahkeme, sanıkların 'diploması olmadığı halde hasta tedavi etme veya tabip unvanını takınma' suçundan cezalandırılmalarını kararlaştırdı. Verilen ceza, tekrar suç işlemeyecekleri konusunda kanaat oluştuğu için ertelendi.

YARGITAY'A TAŞINAN DAVA

Sanıkların itirazı üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi cezayı onadı. Ataşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü ise beraat kararının kaldırılması için Yargıtay'a başvurdu. Sanıkların cezası, 2 yıl süreyle ertelendi ve bu süre içinde kasıtlı bir suç işlemeleri halinde hapis cezasının infaz edileceği belirtildi.

DURUŞMADAKİ İFADELER VE CEZANIN SONUÇLARI

İlk iki duruşmaya katılmayan kardeşler hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı. Duruşmada Dilan Polat, güzellik merkezini işlettiğini ve aylık gelirinin 30 bin lira olduğunu, Sıla Doğu ise benzer şekilde aylık 30 bin lira gelir elde ettiğini belirtti. Bu karar, sağlık sektöründe yasalara ve etik kurallara uygun hareket etmenin önemini ve bu alanda yapılan denetimlerin ciddiyetini vurguluyor.

Yorumlar