Dilan Polat davasında tahliye kararı

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın "kara para aklama", "Vergi kanununa muhalefet" de dahil birçok suçtan yargılandığı davada 2 yeni karar çıktı. Yeni kararlarda sanıkların 2 davadan tahliye edilmesine, diğer suçlamalardan ise tutuklu kalmalarına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Dilan Polat davasında tahliye kararı

Engin ve Dilan Polat çifti, vergi usul kanununa muhalefet suçundan beraat etti. Ancak, çift ve diğer şüphelilerin diğer iki ayrı suçtan dolayı tutukluluk halleri devam ediyor.

MAHKEME SÜRECİ VE TUTUKLULUK DURUMU

Geçen sene 5 Kasım'da tutuklanan Engin ve Dilan Polat dahil olmak üzere 12 şüpheli, İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından değerlendirildi. Mahkeme, şüphelilerin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından dolayı tutukluluklarının devamına karar verdi.

VERGİ USUL KANUNUNA MUHALEFET SUÇUNDAN TAHLİYE

Mahkemenin yaptığı inceleme sonucunda, Engin ve Dilan Polat'ın "Vergi usul kanununa muhalefet" suçundan beraat etmelerine karar verildi. Bu kararla birlikte, vergi ile ilgili suçlamalarından dolayı herhangi bir ceza almamalarına karar verilmiş oldu.

AVUKATIN AÇIKLAMASI VE BEKLENTİLER

Engin ve Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya, müvekkillerinin vergi suçlaması açısından beraat ettirildiğini duyurdu. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, diğer suçlar açısından Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) son değerlendirmesinin beklenmekte olduğunu belirtti.

Yorumlar