DEM Parti'nin yürüyüş olaylı başladı olaylı bitti

DEM Parti tarafından Öcalan için başlatılan yürüyüşlerin ilk Van'da gerçekleştirildi. Polisin müsaade etmediği yürüyüş olaylı başladı olaylı sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti'nin yürüyüş olaylı başladı olaylı bitti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 1-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği 'Büyük Özgürlük Yürüyüşü'nün Van ayağında polis barikatları ve sirenlerle karşılaştı. Yürüyüş, Van'da bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla başladı. Toplantıya, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ve diğer ilgili yöneticiler ile partililer katıldı.

Basın toplantısının ardından yürüyüşe geçen grup, otelin çıkışında polis barikatları ile karşılaştı. Yapılan müzakereler sonucu barikatlar kaldırıldı ve grup, Beşyol Meydanı'na doğru hareket etti.

Yürüyüş esnasında polis ekipleri, yürüyüşün kanunlara aykırı olduğunu belirten anonslar yaparken, slogan atan gruba polis sirenleri ile müdahale etmeye çalıştı. Grup, zılgıtlarla karşılık verdi.

Musa Anter Barış Parkı kavşağında bekleyenlerle birleşen grup, polis barikatları ile durduruldu. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DEM Parti Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi'nin yapmak istedikleri konuşmalar, polis sirenleri ile engellendi. İtirazlar sonucunda polis sireni susturuldu ve yapılan konuşmada yürüyüşün Van ayağının tamamlandığı belirtildi.

Bu sırada dağılan gruba polis tarafından müdahale edildi ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Grup, yürüyüşü DEM Parti Van İl Örgütü binasında sonlandırdı.

Yorumlar