DEM Parti İstanbul ve İzmir'de aday çıkarmayacak

HDP'nin uzantısı DEM Parti, CHP ile yaptıkları görüşme sonrasında İstanbul ve İzmir'de aday çıkarmama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
DEM Parti İstanbul ve İzmir'de aday çıkarmayacak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partinin 7 yeni ilde aday çıkaracağını duyurdu. Daha önce 27 seçim çevresinde aday çıkaracaklarını belirten Doğan, bu kez Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun illerinde aday göstereceklerini açıkladı.

CHP İLE İŞ BİRLİĞİ İHTİMALİ VE GÖRÜŞMELER

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi. İki partinin yerel seçimlerde güç birliği olasılığı üzerine görüştükleri belirtildi. Doğan, "Her iki partinin ilgili komisyonları çalışmalar yürütecek, henüz netleşen bir durum yok. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacak" dedi.

DEM Parti 13-14 Ocak tarihlerinde 90 seçim bölgesinde ön seçim yapacak. Doğan, "100 bine yakın delegemiz sandık başına gidecek. Partimizin adayını değil, o kenti yönetecek adayı seçiyoruz" ifadelerini kullandı. Ön seçimlerde çıkan sonuçların partinin kabul edeceği ve saygı duyacağı sonuçlar olacağını vurguladı.

Seçimler yaklaşırken, bazı bölgelerde seçmen sayısında artış olduğunu ve bunun hukuksuz olduğunu belirten Doğan, Şırnak ve Iğdır örneklerini vererek, bu artışların mantıklı açıklamalarının olmadığını dile getirdi.

Selahattin Demirtaş'ın siyasete dönüşüyle ilgili sorulara yanıt veren Doğan, "Demirtaş zaten siyasetin içerisinde. Kendisi ve diğer haksız yere tutuklanan siyasetçilerimiz, bulundukları yerden siyasete devam ediyorlar" dedi.

AÇLIK GREVLERİ VE ÖCALAN’A UYGULANAN TECRİT

Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ve Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride dikkat çeken Doğan, "Açlık grevlerinin dönüşümsüz hale gelmemesi ve hapislerden cenazelerin çıkmaması için hükümetin adım atması gerekiyor" diye belirtti. Öcalan'ın tecrit koşullarının son bulması için Adalet Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlerden bahsetti.

Yorumlar