DEAŞ beton bariyerlerle caddeleri kapattı

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın beton bariyerlerle Musul'un tüm caddelerini kapatması sivillerin yaşamını olumsuz etkiliyor.

Google Haberlere Abone ol
DEAŞ beton bariyerlerle caddeleri kapattı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Musul'u 2014 haziran ayında ele geçirmesinin ardından hükümet güçleri tarafından daha önceden güvenlik amacıyla kullanılan beton bariyerleri kaldıran DEAŞ, Irak ordusunun Musul'u kurtarma operasyonu başlatması ve çatışmaların şiddetlenmesi üzerine kentteki sokak ve caddeleri tekrar beton bariyerlerle kapattı.

Musul'da DEAŞ kontrolündeki mahallelerde yaşayan halk ise kentteki ulaşımı durma noktasına getiren bariyerler sebebiyle büyük sıkıntılar çekiyor.

Yirmi yıldır taksicilik yapan Ebu Meryem (46),yaptığı açıklamada, "Örgütün kenti ele geçirmesinin ardından geçen iki buçuk yılda yaptığı tek olumlu iş Irak ordusu zamanından kalma trafiği tıkayan ve caddelerde yol almayı çekilmez bir çileye dönüştüren beton bariyerleri kaldırmaktı. Şimdi bunları yeniden eski yerlerine koydu." dedi.

DEAŞ'ın ekim ayının başında şehrin dışından beton bariyerleri getirerek caddeleri kapattığını söyleyen Ebu Meryem, "Her bölgenin giriş ve çıkışında beton bariyerler var. Yüzlerce araç bu bariyerlerden geçmek için uzun kuyruklar oluşturuyor." diye konuştu.

Musul'un Neccar Mahallesinde yaşayan Ümmü Ahmed ise, başka bir mahallede oturan kızını ziyaret etmek istediğini ancak kapatılan caddeler sebebiyle ilerleyemeyen taksicinin kendisini indirmek zorunda kaldığını ve kalan yolu yürüyerek tamamladığını anlattı.

Ümmü Ahmed, DEAŞ'ın tüm caddeleri beton bariyerler ve dikenli tellerle kapatması nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Yorumlar