Dakika bir gol bir: İsrail, BAE'ye ilk sürprizini yaptı

İsrail ile anlaşma yaptıktan sonra her istediğini yapacağı düşüncesine giren BAE büyük bir şok yaşadı. ABD'den F-35 satın almak isteyen BAE'nin bu talebi İsrail'e takıldı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail yeni dostu BAE'ye ilk sürprizini yaptı

Türkiye'nin ABD'den istediği silahları alamamasının arkasındaki en büyük neden İsrail olarak biliniyordu. İsrail'in iyi ilişkilere sahip olduğu bir dönemde bile Türkiye'nin arkasından işler çevirerek, istediği silahları almasını engellemeye çalıştığı, ABD'de Türkiye aleyhine lobi faaliyetleri yürüttüğü biliniyordu. Şimdi ise İsrail yeni dostu BAE'ye aynı şeyleri yapmaya başladı. Bir taraftan masaya oturarak dostluk ilişkileri kurmaya çalışan İsrail, öte yandan ABD'ye baskı yaparak BAE'ye istediği silahların satılmasını engellemeye çalışıyor. 

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilişkilerini “tamamen normalleştirmeleri” için bir anlaşma imzaladıklarını duyurmasının ardından BAE'ye ilk darbe yine Tel Aviv yönetiminden geldi. ABD'ye çağrıda bulunan İsrail; "BAE'ye F-35 satmayın" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta duyurduğu  İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilişkilerini “tamamen normalleştirmeleri” konusunda anlaşmaya varıldığı açıklamasının ardından, BAE ile İsrail arasında ilk kriz yaşandı.

İsrail'in en büyük gazetelerinden Haaretz'in hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun BAE'ye gelişmiş teknolojik donanım satışını kabul ettiği ama ABD savaş uçaklarının BAE'ye satışına karşı olduğu vurgulandı. Haberde İsrail'in, Ortadoğu'da gelişmiş ABD savaş uçaklarına sahip tek ülke olarak kalmayı istediği belirtildi.

MİLLİ GURURUMUZ BAYRAKTAR AKINCI TİHA 20 BİN FİT TESTİNİ TAMAMLADI

 

 

Yorumlar