Cumhuriyet'in 9 yöneticisi tutuklandı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında “PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları“ iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da olduğu 9 kişi tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'in 9 yöneticisi tutuklandı
Sonhaberler / Haber Merkezi

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında “PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları“ iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da olduğu 9 kişi tutuklandı. 

NE İLE SUÇLANIYORLAR ?

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, "PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları" iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında hakimliğe sevk edilen, aralarında gazetenin genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu'nun da bulunduğu 11 şüpheli hakkındaki suçlamalar belli oldu. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, şüpheliler hakkında hazırlanan sevk yazısında, terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK'nın Türkiye'deki örgütlenmelerine ilişkin bilgi verilerek, FETÖ'nün 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğu anımsatıldı. Manipülasyonun tanımına yer verilen sevk yazısında, medya aracılığıyla manipülasyon yapıldığı vurgulanarak, ''Medyanın görevi bilgi ve haber aktarmaktır. Manipülasyonla gerçeği perdeleyip terör örgütlerinin amacına uygun hareket etmek, iç kargaşa çıkartmak ve ülkeyi yönetilemez hale getirmek gazetecilik değildir.'' denildi. Yazıda darbeye teşebbüs etmenin, devletin güvenliğine ilişkin, siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme ve açıklamanın basın özgürlüğü olmadığı, bizzat "basın özgürlüğü" adı altında psikolojik operasyon olduğu kaydedildi.
 

Yorumlar