Çorum Valiliği'nden o iddiaya tepki!

Çorum Valiliği, Vali Ahmet Kara'nın bir şehit yakınıyla tyükseliştığı iddialarıyla ilgili izahat yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Çorum Valiliği'nden o iddiaya tepki!

Çorum Valiliği, "Şehidimizin babası kendisinin bazı sorunlarının olduğunu belirterek, valimizden özür dilemiştir. Şehidimizin babasıyla valimiz içerisinde herhangi bir problem yaşanmamıştır" ifadesini kullandı.

Valilik izahatsında, bazı matbuat kuruluşlarında "Vali Ahmet Kara'nın şehit yakınına sinirlendiği" anlamında çıkan haberler üstüne izahat yapılma gereği duyulduğu söylendi.

Vali Kara'nın 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. sene dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla öğretmenevinde şehit yakınları ve gazilerle yemekte bir araya geldiği anlatım edilen izahatda, Kara'nın protokol masası yerine şehit yakınları ve gazilerin yer aldığı masaları gezerek onlarla yakından ilgilenmeye çaba gösterdiği aktarıldı.

Bu sırada bir şehidin yakınının duygusal yoğunluk yaşaması üstüne Vali Kara'nın, şehit babası Garip Karaca'nın daha çok huzursuz olmaması için masadan ayrıldığı ve öteki şehit yakınlarına yöneldiğinin altı çizilen izahatda, şunlar kaydedildi:

"Valimiz Ahmet Kara, daha sonra tıpkı şehit babasıyla gene bir araya gelmiştir. Şehidimizin babası kendisinin bazı sorunlarının olduğunu belirterek, Valimizden özür dilemiştir. Şehidimizin babasıyla Valimiz içerisinde herhangi bir problem yaşanmamıştır. Sayın Valimiz bugüne kadar gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en değerli emanetler yer aldığı inancıyla devinim etmiştir. Bundan sonra da tıpkı duygularla şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize elinden geldiğince sahip çıkmaya devam edecek ve bütün olanakları onlar için seferber edecektir."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar