Contemporary Istanbul

- "Collectors' Stories" bölümünde, Türkiye'nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eser, hikayeleriyle birlikte sunuluyor - Komedyen Cem Yılmaz'ın, Ron English ve Tom Wesselman'a ait 2 eserin yer aldığı koleksiyonu, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Google Haberlere Abone ol
Contemporary Istanbul

İSTANBUL (AA) - Sanat koleksiyonerleri, Contemporary Istanbul kapsamında düzenlenen "Collectors' Stories" bölümünde, eserlerini sergiliyor.

Bu yıl ilk kez düzenlenen "Collectors' Stories" bölümünde,Türkiye'nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eser, hikayeleriyle birlikte sanatseverlerin ilgisine sunuluyor.

"Collectors' Stories"de, Leyla Alaton, Suzan Sabancı Dinçer, Tansa Mermerci Ekșioğlu, Sevda-Can Elgiz, Nesrin Esirtgen, Asuman-Hüsnü Güreli, Cem Hakko, Can Has, Emin Hitay, Hüma Kabakçı, Oya-Bülent Eczacıbaşı, Cem Hakko, Murat Özyeğin ve Cem Yılmaz'ın koleksiyonları yer alıyor.

- Eserlerin hikayeleri, koleksiyonerlerin kaleminden

Küratörlüğünü Contemporary Istanbul Artistik Danışmanı Marc-Olivier Wahler'in üstlendiği sergide, eserlerin hikayeleri, koleksiyonerlerin kaleminden ziyaretçilere aktarılıyor.

Komedyen Cem Yılmaz'ın, Ron English ve Tom Wesselman'a ait 2 eserin yer aldığı koleksiyonu, bölümün en dikkati çekici koleksiyonlarından oldu. Cem Yılmaz, Ron English'in "Everlast" isimli yağlı ve sentetik polimer boya tablosunun hikayesini, "Karikatüre olan ilgimde dolayı, formu karikatüre çalan pop sürrealcilere ilgim var. Ron English'i de o vesile ile tanımıştım. Daha pop döneme gönderme Warhol şakalarından ziyade, böyle buluşlu figürleri daha çok ilgimi çekiyor. Ayrıca eseri hesaplı buldum aldım." şeklinde anlatıyor.

Ayşe-Saruhan Doğan Koleksiyonu'nda yer alan Vahap Avşar'a ait "Son Damla" isimli enstalasyon da serginin dikkati çeken eserleri arasında yer aldı. Kan damlayan plastik bidonlarla hazırlanan enstalasyon için Ayşe ve Saruhan Doğan, eserin açıklamasında hikayesini şöyle anlatıyor:

"Bugünden bakınca yerdeki kana daha çok dikkat edeceğiz belki. Oysa 'Son Damla'nın bize verdiği bir de hüzün var, bidonların hüznü. Bu işi ilk kez gören pek çok genç izleyici 'Son Damla'nın bidonlarını bizlerin okuduğu gibi okumayacak. Yıllarca anne ve babalarımızın arabalarının bagajlarında su doldurmaya götürdüğümüz, minik metal musluklarından bardaklarımızı doldurduğumuz bu bidonlar artık tarih oldu. 'Son Damla'yı genç izleyicilerle paylaşmak istedik. Çünkü koleksiyonculuk, hayallerin ve hatıraların saklanıp gerektiğinde paylaşılmasıdır."

"Collectors' Stories"de ayrıca, Banu-Hakan Çakmaklı Koleksiyonu'ndan Halil Altındere'ye ait "Tabularla Dans" enstalasyonu ve Emin Hitay Koleksiyonu'ndan Ivan Navarro'ya ait neon ışıklandırmayla yapılan enstalasyonlar da izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Yorumlar