Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı

- TESK ve UNICEF tarafından hayata geçirilen Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı'nın, birlik ve federasyon genel sekreterlerine yönelik bilgilendirme toplantısı Antalya'da yapıldı - TESK Başkanı Palandöken: - "Çocuk işçiliğinin de önüne geçtiğimiz zaman dünya literatüründe ülkemiz bir kat daha iyi noktaya gelecek"

Google Haberlere Abone ol
Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı

ANTALYA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, "Çocuk işçiliğinin de önüne geçtiğimizde, dünya literatüründe ülkemiz bir kat daha iyi noktaya gelecek." dedi.

TESK ve UNICEF tarafından hayata geçirilen Çocuk Hakları ve İş İlkeleri Programı'nın, birlik ile federasyon genel sekreterlerine yönelik bilgilendirme toplantısı, Antalya'da bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Palandöken, projenin çocukların hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Çocuklar geleceğimiz. Onları hayata ne kadar iyi hazırlarsak, o kadar önemli. Dünyanın ve Avrupa'nın bugün birçok ülkesinin nüfusundan daha büyük göçmeni ülkemizde barındırıyoruz. Türkiye güçlü bir ülke. Bunların altından kalkar ama tabii ki bunun kuralların konulması, altyapısını iyi hazırlanması lazım. Çocukların çok daha iyi şartlarda, ülkemizde dünyaya örnek olabilecek şekilde yetişmesi lazım. Çocuklarımızın kıymetini bilmemiz gerekiyor. Önemli tecrübe sahibiyiz çünkü ahiyiz, ahi teşkilatıyız. Dolayısıyla bu meselenin en önemli noktasındayız. Eminim ki bu çocuk işçiliğinin de önüne geçtiğimiz zaman dünya literatüründe ülkemiz bir kat daha iyi noktaya gelecek."

Palandöken, toplantıda çocuk işçiliğinin enine boyuna masaya yatırılacağını vurguladı.

Programın sadece Antalya'yı kapsamadığına dikkati çeken Palandöken, esnafa seslenerek şunları kaydetti:

"UNICEF heyetleri sizleri ziyaret edecek. Çalışma şartlarının daha mükemmel olabilmesi için katkılar koyacaklar. Birçok Avrupa projeleri var, bunlardan istifade ettirileceksiniz. Dolayısıyla bu proje çok önemli. Olmazsa olmazımız. Bu projede milyonlar eğitilecek. Ustalarımıza, çocuk işçi çalıştıranlarımıza sesleniyorum. Lütfen bundan sonraki sürecin daha mükemmel olması için elinizden gelen gayreti gösterin."

İki gün sürecek toplantıya birlik ve federasyonların genel sekreterleri, ilgili kurum yetkilileri ve UNICEF temsilcileri katıldı.

Yorumlar