Çocuk futbolu eğitimi programının ilki tamamlandı

- TFF Bölgeler Sorumlusu Kara: "Altyapıda standart bir eğitim sistemi başlatacağız" - İBB Gençlik ve Spor Müdürü Kep: "Geleceğe dair büyük beklentilerimiz var"

Google Haberlere Abone ol
Çocuk futbolu eğitimi programının ilki tamamlandı


İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile düzenlediği Ortak Modüler Futbol Eğitimi Projesi kapsamında hazırlanan 6-13 yaş grubu çocuk futbolu eğitimi sertifika programı sona erdi.

İstanbul'un 10 farklı ilçesinden antrenörlük lisansına sahip 16 beden eğitimi öğretmeninin katıldığı 5 günlük sertifika programının son gün çalışması, TFF Antrenör Eğitmeni Nur Mustafa Gülen yönetiminde İBB Bayrampaşa Stadı'nda gerçekleştirildi.

Organizasyona TFF Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara ile İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep de katıldı.

Altyapıya çok önem verdiklerini ve aynı zamanda eğitim kadrosu yetiştirmek istediklerini aktaran Rasim Kara, "Her yaş grubuna uygun çalışma programı düzenledik. Fiziksel ve taktiksel olarak sürekli eğitim vermeyi düşünüyoruz. Bunun için hocalarımızı da eğitmemiz gerekiyor. Yetenekli eğitici arkadaşlarımız burada ders veriyorlar. Bu projeye İstanbul'da başladık ama daha sonra tüm Türkiye'ye yayacağız ve altyapıda standart bir eğitim sistemi başlatacağız. Güzel şeyler olacak." diye konuştu.

İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep ise belediyenin futbolun gelişmesi için tesisleşmeye büyük önem verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tesis olmadan sporcu yetiştiremezsiniz. 12 yılda ciddi tesis yatırımı yaptık. Okul bahçelerine 180 spor salonu inşa ettik. Futbolda 6 yaş önemli bir dönem. Beden eğitimi öğretmenlerimiz ve antrenörlerimizle 1 yıllık eğitim programı hazırladık. 10 bin çocuk taramadan geçirildi. Bunun semeresini ilerleyen yıllarda alacağız. Milli takıma önemli düzeyde yetenekli çocuklarımızı kazandıracağız. Geleceğe dair büyük beklentilerimiz var."

Yorumlar