Çocuğunu üniversite sıralarında büyütüyor

- Üniversite ikinci sınıfta doğum yapmasına rağmen eğitiminden vazgeçmeyen 28 yaşındaki Meryem Selva İnce, derslere minik oğluyla devam etti ve mezun oldu - İnce: - "Oğlum da benimle birlikte okuyor, şimdi yüksek lisansı da birlikte yapacağız" - "Derse girmeden önce oğlumu emzirip uyutuyordum. Uyanınca da ders bölünmesin diye hemen dışarı çıkarıyordum. Sağ olsunlar hocalarım ve arkadaşlarım bana destek oldular" - "Hatta mezun olduğum gün kutlama töreninde sahneye oğlumla beraber çıktık. Herkes ayakta alkışladı. Galiba her alkışlayan ona bir şekilde bakmıştı ve yakından tanıyorlardı"

Google Haberlere Abone ol
Çocuğunu üniversite sıralarında büyütüyor

İSTANBUL (AA) - HİKMET ORÇUN ÜRESİNLER - Üniversite ikinci sınıfta doğum yapmasına rağmen eğitiminden vazgeçmeyen Meryem Selva İnce (28), derslere minik oğluyla devam etti ve okulu bitirdi. Yüksek lisans yapmaya hazırlanan İnce, "Oğlum da benimle birlikte okuyor, şimdi yüksek lisansı da birlikte yapacağız." dedi.

Bursa'da yaşamını sürdüren Meryem Selva İnce, 6 yıl önce kazandığı İstanbul Şehir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde okurken evlendi, kısa süre sonra hamile kaldı ve ikinci sınıftayken Yavuz Selim adını verdiği bebeğini kucağına aldı.

Eğitiminden vazgeçmeyen İnce, bir yandan bebeğini büyütmeye çalışırken, uzaktan da olsa derslerini bırakmadı.

Oğlu 4 aylık olduktan sonra yanında okula getirip götürmeye başlayan İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Derse girmeden önce oğlumu emzirip uyutuyordum. Uyanınca da ders bölünmesin diye hemen dışarı çıkarıyordum. Sağ olsunlar hocalarım ve arkadaşlarım bana destek oldular. Yavuz Selim'i sınıf arkadaşlarım ve hocalarımla birlikte büyüttük desem sanırım yalan olmaz. Hatta mezun olduğum gün kutlama töreninde sahneye oğlumla beraber çıktık. Herkes ayakta alkışladı. Galiba her alkışlayan ona bir şekilde bakmıştı ve yakından tanıyorlardı." şeklinde konuştu.

Üniversiteyi başarıyla bitirdikten sonra yüksek lisans için Boğaziçi Üniversitesine başvurduğunu ve sınavları kazandığını aktaran İnce, oğluyla ikinci eğitim macerasını yaşayacaklarını söyledi.

Dersinin olduğu günler Bursa’dan çoğunlukla deniz otobüsüyle İstanbul'a geldiğini belirten İnce, şunları anlattı:

"İstanbul'a geldikten sonra okula ulaşabilmek için otobüse ya da minibüse binmek durumundaydım. Bebekli olduğum için bizi otobüsten, minibüsten indirmek isteyen ya da almak istemeyen şoförler çıkıyordu. Çok zorlandığım anlar oldu ama asla yılmadım. Yaşı küçük olduğu için oğlumu bir kreşe veremedim, hem ders saatlerim de uymuyordu zaten. Şu an Yavuz Selim 2,5 yaşında, bu haliyle üniversitenin en genç öğrencisi diyebilirim."

Yüksek lisansın ardından doktora yapmayı da hedeflediğini vurgulayan İnce, akademisyen olmayı istediğini ifade etti.

Meryem Selva İnce, kendisi gibi çok sayıda annenin bulunduğuna dikkati çekerek, "Hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz. En azından okullarda çocuklarımız için kreş olsa mesela çok iyi olur. Bir anne çocuğuyla beraber bunca zorluğa katlanıyorsa emin olun bırakacak bir yeri olmadığındandır." diye konuştu.

Yorumlar