CNN muhabirine canlı yayında kelepçe

ABD'de siyahi gencin polis tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protesto gösterilerine takip eden CNN International kanalının muhabiri Amerikan polisi tarafından canlı yayında gözaltına alındı. CNN, ABD Başkanı Trump'a muhalefet eden medya kuruluşlarından birisi olarak biliniyor.

Google Haberlere Abone ol
CNN muhabirine canlı yayında kelepçe

Amerikan polisinin siyahi bir genci gözaltında öldürmesiyle ilgili olayın yankıları devam ediyor. ABD genelinde protesto gösterileri düzenleniyor. Protestoların yoğunlaştığı kent ise gencin öldüğü Minneapolis şehri oldu. Protestocularla ile polis arasında yer yer şiddetli arbedeler yaşanıyor. Öte yandan olayları takip eden basın mensupları da polisten nasibini alıyor. 

Minneapolis'te gösteriler büyürken, olayları takip eden CNN muhabiri Omar Jimenez canlı yayında gözaltına alındı. Jimenez'in ardından prodüktör ve kamera ekibi de gözaltına alınırken, CNN ekibinin ters şekilde kelepçelenmesi dikkat çekti.

CNN ekibinin gözaltına alındığı dakikalarda kamera çalışmaya devam ederken, gözaltı anları canlı olarak yayınlandı.

Görüntülerde Jimenez'in basın mensubu olduğunu açıkça belirttiği ve polisin direktifleri doğrultusunda hareket edeceği görülürken, gözaltı işlemini yapan polisler CNN ekibine gözaltı gerekçesine ilişkin herhangi bir bilgi vermiyor.

Ekibin gözaltına alınmasının ardından açık kalan kameranın bir süre yerden çekim yapmaya devam ettiği görülüyor.

POLİS MERKEZİNİ ATEŞE VERDİLER

Öte yandan protestocuların öfkesi hala dinmiyor. 46 yaşındaki Floyd'un Pazartesi günü yaşamını yitirmesiyle başlayan protesto dalgası üçüncü gününe girerken, bugün Minneapolis ve birçok şehir savaş alanına döndü. Polisle kıyasıya çatışan yüzlerce gösterici, Floyd'u öldüren ekibin çalıştığı Minneapolis'in üçüncü bölgesindeki polis merkezi önünde kurulan barikatı aşıp binaya girdi. Binayı ateşe veren göstericiler polis tarafından engellenemedi.

TRUMP'TAN BÖLGE BELEDİYE BAŞKANI VE PROTESTOCULAR "SİLAHLI MÜDAHALE" UYARISI

Floyd'un polis şiddetiyle öldürüldüğü Minneapolis'teki gösterilerin 3. gecesinde bir polis merkezinin ateşe verilmesi ve bazı iş yerlerinin yağmalanmasının ardından Trump, Twitter üzerinden tepki gösterdi. Trump, "Arkama yaslanıp Amerika'nın muhteşem şehri Minneapolis'e olanları izleyemem." ifadesini kullandı. 

Kentte, "lider eksikliği" olduğunu savunan Trump, "Ya çok zayıf radikal solcu Belediye Başkanı Jacob Frey, elini çabuk tutup şehri kontrol altına alır ya da ben Ulusal Muhafızları gönderip, işimi hallederim." ifadesini kullandı. 

ABD Başkanı Trump'ın hesabında bu uyarı çıkıyor. İsteyenler "Görüntüle" seçeneğine tıklayarak Trump'ın paylaşımını görebiliyor. Şiddet olaylarına karışan göstericilere de yüklenen Trump, "Bu eşkıyalar, George Floyd'un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledi. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu. 

Floyd'un hayatını kaybettiği Minneapolis'deki gösterilerin 3. gecesinde ise Floyd'un hayatını kaybettiği 3. bölgedeki polis merkezine giren göstericilerin binayı ateşe verdiği anlar kameralara yansımıştı.

 

abd

Yorumlar