Cihan Kamer kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Cihan Kamer, Türkiye Tek Yürek olduğu gece üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yaparak dikkatleri üzerin çekti. Kamer, bağış gecesinde 300 milyon dolarlık bağışla birçok holdingi geride bıraktı. Peki, Cihan Kamer kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Google Haberlere Abone ol
Cihan Kamer kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

Cihan Kamer'in kim ve nereli olduğu soruları dün akşam ulusal kanalların ortak yayınıyla düzenlenen, "Türkiye Tek Yürek" kampanyasından sonra merakla sorulmaya başlandı.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyasında birçok holding milyarlarca liralık bağışlarda bulundu. Bazı holdingler ise yüzmilyonlarla ifade edilen bağışlarda bulundu. 100 milyon lira üzeri bağış yapanlardan biri de iş insanı Cihan Kamer'di. Kamer tam olarak 300 milyon lira bağışta bulunarak birçok holdingi geride bıraktı. Peki, Cihan Kamer kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

CİHAN KAMER KİMDİR, NERELİDİR?

"Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında büyük bir bağışta bulunan Cihan Kamer, 1965 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Aslen Denizli Çivril kökenlidir. Babası Atasay Kamer (d.1941) 1989 yılında kurulan Atasay kuyumculuğun kurucusudur. Atasay kuyumculuğun Genel Müdürlüğünü ve aynı zamanda da İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği Başkanlığını yaptı.

Cihan Kamer babası Atasay Kamer adına Denizli'nin Çivril ilçesinde Pamukkale üniversitesine bağlı Atasay Kamer meslek yüksek okulunu yaptırmıştır. Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlıkları ile tanınan Atasay'lar Rize'de yaptırdıkları bir sağlık merkezine Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın adını vermişlerdir.

Cihan Kamer kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?
Cihan Kamer

 

Kamer, Çiğdem Kamer ile evlidir. Atasay Kamer (d.1987) adında bir oğlu ve Simay Kamer adında bir kızı vardır. 2015 yılında Kızı ve Simay Kamer, Ahmet Uras ile evlendi. Çiftin nikâhını İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyarken, gelinin nikâh şahitliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, damadın nikâh şahitliğini iş adamı Mehmet Ali Aydınlar yaptı.

2015 Ocak ayı itibariyle Atasay Mücevherat CEO'su olarak görevini oğlu Atasay Kamer'e devretmiştir. Kamer, aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanıdır. Cihan Kamer, 2013 yılında açılan Boğaz'da Kuruçeşme'de "HUQQA" adlı Restoran ve 'Steak House' konseptiyle hizmet veren The Market'in de sahibidir.

NE KADAR BAĞIŞ TOPLANDI?

Kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira, Savunma Sanayi Başkanlığı ve bağlı şirketler 3,6 milyar TL, Turkcell 3,5 milyar lira, Cengiz Holding 2,5 milyar lira, Türk Telekom, TMSF, Borsa İstanbul Grubu ile Türkiye Sigorta 2'şer milyar lira bağışladı. Kampanyanın ikinci saat diliminde THY ve Baykar 2'şer milyar lira, Ziraat Katılım 1 milyar lira bağışladı. "Türkiye Tek Yürek" kampanyasına Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları ile Emlak Konut 1'er milyar lira bağışladı.

 

 

Yorumlar