CHP'li belediyeden 'tepki çeken' Atatürk heykeli

CHP'li belediye, Atatürk'e ait olduğu ileri sürülen, "Ben size miras olarak ayet bırakmıyorum" şeklindeki sözünü heykele yazdırdı. 

Google Haberlere Abone ol
CHP'li belediyeden 'tepki çeken' Atatürk heykeli

Sonhaberler | Haber Merkezi 

CHP'li Eskişehir Tebebaşı Belediyesi, Atatürk'e ait olduğu iddia edilen, "Ben size manevi olarak ayet bırakmıyorum" şeklindeki sözü tepki çekti. Sözün yazılı olduğu Atatürk büstüne bir vatandaş tarafından spreyli tepki gösterildi. Tepki gösteren vatandaş gözaltına alındı. 

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi hizmet binası önünde bulunan ve açılışı dün yapılan Atatürk heykelinin kaidesinde yer alan söz tepkilere neden oldu. 

Sözün Müslümanları rencide ettiğini düşünen bir vatandaş Atatürk'ün sözlerini boyayla silmek istedi ancak gözaltına alındı. 

Heykelin bulunduğu alana gelen 50 yaşındaki O.M., kaidenin üzerindeki, 'Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım Bilim ve Akıldır' şeklindeki tepki çeken yazısına yeşil sprey boya sıktı. 

Ardından da çarpı işareti koydu. Sprey boyalı saldırıyı gören özel güvenlik görevlileri, O.M.'yi yakaladı. 

Şüpheli, olay yerine çağrılan polis ekiplerine teslim edildi. Gözaltına alınan O.M., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. 

Yorumlar