CHP ve İyi Partili adaylar arasında gerginlik

Seçim gezileri esnasında bir işletmede karşılaşan CHP ve İyi Parti'nin Bodrum adayları arasında sert tartışma yaşandı. İyi Parti adayı, CHP adayına "PKK ve destekçilerine sahip çıkma" gerekçesiyle tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP ve İyi Partili adaylar arasında gerginlik

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, seçim çalışmaları esnasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti adayları arasında tokalaşma konusunda yaşanan bir anlaşmazlık, tartışmaya yol açtı. CHP'den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Aras ile İYİ Parti'den Bodrum Belediye Başkan Adayı Raşit Emin Süer arasında geçen bu olay, Bodrum'daki seçim atmosferini daha da gerdi.

Olay, Ahmet Aras'ın seçim çalışmaları kapsamında bir iş yerini ziyareti sırasında yaşandı. İş yerinde İYİ Parti heyetiyle karşılaşan Aras, selamlaşma esnasında Süer ile tokalaşmak istedi. Ancak Süer, "Ben sizinle tokalaşmam, sizin bu millete yaptıklarınız için ben buradayım zaten" diyerek Aras'ın elini sıkmayı reddetti. Bu durum üzerine Aras, "Kendine gelir misin? Senin provokasyonuna gelecek kimse yok burada. Saygılı ol. Biz bu memleketin çocuğuyuz" diyerek karşılık verdi.

Süer, Aras'ın makamına saygı duyduğunu ancak kendisine saygı duymak zorunda olmadığını belirtti ve ekledi: "Bu memleketin çocuğuysan PKK'nın avukatını, bu milletin çocuklarının katilinin avukatını kendine yardımcı yapmayacaksın. Millete verdiğin sözleri tutacaksın. Bu milletin hakkını yedirtmeyeceksin."

Aras, bu suçlamalara, "Biz bu memleketin çocuğuyuz. Vatanımızı, milletimizi seven insanlarız. Bu milletin hakimi var, savcısı var. Bana AK Parti ağzıyla konuşma" diyerek yanıt verdi. Süer, Aras'a yönelik eleştirilerini sürdürdü ve "Senin bu millete yaptığın ayıp. Onun hesabını sormaya geldik. Senin gibilerle el sıkışmam, sana işim de düşmez." ifadelerini kullandı.

Olayın ardından Aras, İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun'a seslenerek, "Bu siyaset dilinin Bodrum'da yeri yoktur. Biz burada AK Parti ile İYİ Parti ile her zaman saygı içinde yarışıyoruz" dedi. Çevredekilerin müdahalesiyle sakinleşen taraflar, ziyaretlerine devam etti.

Yorumlar