Çavuşoğlu, Cape Town'da Nur'ul Hamidiye Camii'nde

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cape Town'da Nur'ul Hamidiye Camii'ni ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Çavuşoğlu, Cape Town'da Nur'ul Hamidiye Camii'nde

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yasama başkenti Cape Town'da Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid'in yardımları ile inşa edilen Nur'ul Hamidiye Camii'ni ve Osmanlı İslam alimi Ebubekir Efendi'nin kabrinin bulunduğu Tana Baru Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu, 14 Ocak'a kadar sürecek Afrika ziyareti kapsamında bugün Cape Town kentine geldi.

Kentte, 2. Abdülhamid'in katkılarıyla inşa edilmesi nedeniyle Nur’ul Hamidiye (Hamid'in Işığı) olarak isimlendirilen camiye ziyarette bulunan Çavuşoğlu, burada cami hakkında bilgi aldı ve Güney Afrikalılarla sohbet etti.

Çavuşoğlu, camii ziyaretinin ardından Sultan Abdülaziz tarafından 1862'de Cape Malay Müslümanlarına dini hizmet vermesi için Güney Afrika'ya gönderilen Osmanlı İslam alimi Ebubekir Efendi'nin kabrinin bulunduğu Tana Baru Mezarlığı'nı ziyaret etti.

Ebubekir Efendi'nin torunlarından Güven Atala, burada Bakan Çavuşoğlu'na büyükbabasının ve ailesinin hikayesini anlattı.

Mezarlıkta bulunan 15 Temmuz Şehitler Bahçesini de ziyaret eden Çavuşoğlu, buradaki fidanları suladı.

Çavuşoğlu, daha sonra, Türkiye'nin Cape Town Başkonsolosluğu konutunda düzenlenen resepsiyona katılarak, Türk vatandaşları ve Ebubekir Efendi ailesi fertleriyle bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"257 misyonumuzla yaklaşık 7,5 milyon vatandaşımıza kaliteli ve süratli hizmet vermek için çalışıyoruz. İş insanlarımızın, öğrenci kardeşlerimizin sıkıntılarına çare bulunması, ihtiyaçlarının karşılanması için buradayız. Sizin de birbirinize sımsıkı kenetlenmeniz gerekiyor. Bir olduğunuz zaman daha güçlü, daha etkili olursunuz. Özellikle, FETÖ’ye karşı duyarlı olmanızı bekliyoruz. Biliyorsunuz, merhum Johannesburg Başkonsolosumuz Mehmet Remzi Bey’in kabrini ellerinden birlikte kurtardık. Bu hain terör örgütüyle mücadeleye devam edeceğiz."

Yorumlar