ByLock mağdurlarına ilk tahliye geldi

FETÖ'nün ByLock tuzağına düşenlere yönelik alınan yeni kararlar kapsamında ilk tahliye geldi. İlk tahliye olan isim Mustafa Yaman oldu

Google Haberlere Abone ol
ByLock mağdurlarına ilk tahliye geldi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda ortaya çıkan Bylock tuzağının ardından ilk tahliye kararı verildi. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada 11 bin 480 cep telefonu numarasının iradeleri dışında ByLock IP’lerine yönlendirildiği açıklanmıştı. FETÖ'nün Bylock tuzağından ilk tahliye kararı verildi. Habertürk TV'de yer alan habere göre, tutuklu sanık Mustafa Yaman hakkında tahliye kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan dün yapılan açıklamada, FETÖ'nün haberleşme ağı Bylock IP'lerine yönlendirilen 11.480 GSM hattı olduğu belirtilmişti. Bu kapsamda halen tutuklu bulunan 1250 kişinin ise tahliyesinin gündemde olduğu belirtiliyor.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, "Sanık Mustafa Yaman'ın güncellenen Bylock listesinde adının listeden çıkartıldığı, dosyada yüklenen suça ilişkin başkaca bir iddia ve delil bulunmadığı görülmekle sanığın müsnet suçtan bir hakkın TAHLİYESİNE, başka bir suçtan tutuklu ya da hükümlü değil ise gereği için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılmasına, Dosya üzerinden yapılan inceleme sonucu itiraz yolu açık olmak üzere oy birliği ile karar verildi" denildi.

Yorumlar