Buzdolabından gelen "taak, takır, tukur, çıt, cızırtı" sesi ne anlama geliyor?

Buzdolabından gelen taak, takır, tukur, çıt, cızırtı sesi ne anlama geliyor sorusu özellikle de yaz aylarında tüketicilerin en fazla cevabını merak ettiği soru oluyor. Birçok evde, yaz aylarında buzdolabından çeşitli tonlarda sesler geliyor. Peki buzdolabından gelen sesler ne anlama geliyor?

Google Haberlere Abone ol
Buzdolabından gelen sesler

Buzdolabından gelen taak, takır, tukur, çıt, cızırtı sesi ne anlama geliyor, seslerin sebebi nedir, şeklindeki sorular özellikle de yaz aylarında tüketicilerin en fazla cevabını merak ettiği sorular oluyor. Birçok evde, yaz aylarında havaların da ısınmasıyla birlikte, buzdolabından çeşitli tonlarda sesler geliyor. Vatandaşlar, buzdolabından gelen sesin ne almana geldiğini doğal olarak merak ediyor. Bazı buzdolaplarından kırılma, çatırtı, takır tukur, pat şeklinde sesler geliyor. Bunun ne anlama geldiğini en iyi ilgili buzdolabının teknik servisleri bilir; ancak genel itibariyle ses yapan buzdolapların, birkaç belirgin özelliği bulunuyor. Öncelikle şunu belirtmekte fayda var, ses yapan buzdolaplarının mutlaka teknik servise gösterilmesi gerekiyor; yoksa ileriki zamanlarda daha büyük zararlara neden olabilecek durumlar ortaya çıkabilir.

İşte buzdolabınden gelen seslerin nedenlerinden bazıları öncelikli olarak şunlar olabilir:

Muhtemel sorun 1: Buzdolabının ayakları ayarlı olmayabilir. Bu durumda titreşim meydana gelerek ses yapar.

Çözüm yolu: Buzdolabının sağ ve sol kısmındaki ayaklarını zemine göre ayarladığınız zaman sorun çözülebilir.

Muhtemel sorun 2: Buzdolabını iç fanı bozuk olabilir. İç fan bozuksa ses duyulduğu esnada buzdolabının kapılarından biri açılır. Kapı açıldığında ses kesiliyorsa sorun fan motorundadır.

Çözüm yolu: Bu durumda sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur servis çağırmanız gerekir.

Muhtemel sorun 3: Buzdolabından parça kırılıyor gibi ses geliyorsa bu ses normal olabilir. No frost sistemli buzdolaplarında buzluk kısmında oluşan buzlar defrost yani eritme esnasında çözülürken bu şekilde ses çıkarabilir.

Muhtemel sorun 4: Buzdolabınızın içinden titreşim şeklinde ses geliyorsa rafların içindeki cam eşyalar ve kavanoz gibi parçalar bir birine değiyor olabilir.

Şayet yukarıdaki nedenler de sorularınıza cevap vermiyor ise buzdolabından gelen seslerin nedenleri şunlar olabilir:

  1. Kompresörün presyonları aşınmış olabilir
  2. Dış fan motorunun burçları aşınmış olabilir
  3. Dondurucu bölümün deki karlanma nedeni ile fan motorunda çarpma sesi olabilir
  4. Dondurucu bölmenin fan motoru burçları aşınmış olabilir

 

 

BUZDOLABINDAN GELEN SES VİDEOLU ANLATIMI

Kaynak: Youtube / İncGör Kanalı

Yorumlar

Necmettin Motor devreye girmiyo