Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

- Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'de törenlerle anıldı

Google Haberlere Abone ol
Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

TRABZON (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Trabzon, Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'de törenlerle anıldı.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen anma törenine, Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Osman Akyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Sirenlerin saat 09.05'te çalmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Buradaki törenin ardından protokol üyeleri, Trabzon Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesince Hamimazede İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına katıldı.

- Ordu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Ordu'da törenle anıldı.

Altınordu ilçesinde düzenlenen törende, Vali Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Siren çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okunarak bayraklar yarıya indirildi.

Bu sırada, bazı otomobil sürücülerinin araçlarından inerek saygı duruşunda bulunduğu görüldü.

- Rize

Valilik önündeki törene, Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, diğer ilgililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Bektaş ve protokol üyelerinin, Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından AFAD tarafından 09.05'te çalınan sirenle iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, Rize Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Öte yandan, CHP üyeleri törenin ardından Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundu.

- Giresun

Giresun'da ise tören, Hükümet Konağı önünde düzenlendi.

Törene Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Yakın, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve diğer ilgililer katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulduğu tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tamamlandı.

Anma programına daha sonra Giresun Belediyesi Vahit Sütlaş Sahnesi'nde devam edildi.

- Gümüşhane

Gümüşhane Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

Vali Memiş ve Belediye Başkanı Çimen'in Atatürk anıtına çelenkleri sunmasının ardından Atatürk'ün vefat saati olan 09.05'te saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Anma programına daha sonra İl Kültür Merkezi'nde devam edildi.

- Artvin

Artvin'deki tören ise Milli İrade Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi.

Anıta çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Yaşar Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, daire amirleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı yarıya indirildi.

- Bayburt

Bayburt Ortaokulu'nda Atatürk anıtı önünde düzenlenen ilk tören, çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla bayraklar yarıya indirildi.

Törene, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Davut Balibaşa, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Anma programları kapsamında daha sonra Bayburt Fen Lisesi öğrencilerince Şair Zihni Kültür Merkezi'nde etkinlik gerçekleştirildi.

Yorumlar