Bursa'da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

- 72 yaşındaki bir kişinin 198 bin 500 lirasını dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli, tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bahanesiyle bir kişinin 198 bin 500 lirasını dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli, tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Yüzüncüyıl Mahallesi'nde yaşayan emekli G.N'yi (72) telefonla arayıp, kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, söz konusu kişiye banka hesabının FETÖ tarafından kullanıldığını, kendisinin bu olayda masum olduğunu bildiklerini, gerçek şüphelileri yakalamak için çalışma yaptıklarını ve paranın bir süre kendilerine verilmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine şüpheli, G.N'den banka bilgilerini ve cep telefonuna gelen şifreyi alıp hesabındaki 198 bin 500 lirasını kendi hesabına geçirdi.

G.N'den telefonunu kapatmamasını ve konuyla ilgili kimseye bilgi vermemesini isteyen şüpheli, başka birine bilgi vermesi durumunda gözaltına alınacağını aktardı.

Ertesi gün, telefondaki kişinin bankadaki tüm parasını çekerek, adresine gelecek polislere vermesini istemesi üzerine bankada kalan 130 bin doları çeken G.N, bir süre sonra dolandırıldığını fark etti.

N.G'nin durumu polise bildirmesi üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, G.N'nin şüpheliyle irtibatının devam ettirilmesini sağladı.

G.N'den 130 bin doları almaya gelen ve kendisini polis olarak tanıtan Mehmet K. (30), ekipler tarafından yaşanan kovalamaca sonucunda yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen ve Adana'da ikamet ettiği belirlenen Mehmet K, tutuklandı.


Yorumlar