Bursa 15. Kitap Fuarı açıldı

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliğinin desteğiyle düzenlenen fuar açıldı

Google Haberlere Abone ol
Bursa 15. Kitap Fuarı açıldı

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş tarafından Türkiye Yayıncılar Birliğinin desteğiyle düzenlenen Bursa 15. Kitap Fuarı, kitapseverlerle buluştu. Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak fuara vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

Türkan Şoray, Cemil Kavukçu, Canan Tan, Doğan Hızlan, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Hasan Ali Toptaş, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, İrfan Değirmenci, Haydar Ergülen, Mazhar Alanson, Can Yılmaz, Ahmet Şimşirgil, Sinan Meydan, Zeynep Turan, İbrahim Kaboğlu, İsmail Saymaz, Nihat Sırdar, Kahraman Tazeoğlu, Aret Vartanyan ve Nuray Sayarı’nın da aralarında bulunduğu pek çok yazar fuarda okurlarıyla buluşacak.

Öykü yazarı Cemil Kavukçu'nun onur konuğu olarak belirlendiği fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde, yazarın edebiyatı, öyküleri ve yaşamı ele alınacak. Onur konuğu Kavukçu, “Zamanın Aynasında” başlıklı söyleşide konuşma yaparken yarın da Semih Gümüş ve Turgay Fişekçi ile "Cemil Kavukçu ve Öykücülüğü" panelinde değerlendirmede bulunacak. Fuar süresince düzenlenecek "15. Yıl Özel Söyleşileri" kapsamındaki okur-yazar buluşmalarında Ahmet Ümit, Tarık Tufan, Blogcu Anne Elif Doğan, Hüsnü Arkan, Celil Oker, Nihat Sırdar ve Cemalnur Sargut yer alacak.

Nilüfer Belediyesi tarafından Nazım Hikmet’in 115. doğum günü için hazırlanan "Nazım’ı Yazanlar" sergisinde, Ara Güler’den Orhan Pamuk’a, Fazıl Say’dan Zülfü Livaneli, Ayşe Kulin, Mehmet Aksoy ve Genco Erkal’a uzanan geniş bir yelpazede sanatçı ve yazarlardan 121 ismin eserlerinden alıntılar ve fotoğraflar bulunacak. Fuarda hafta içi genç okurlara yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmaları da programa alındı. Bursasporlu futbolcular ve teknik direktör Abdullah Avcı’nın da yer aldığı interaktif söyleşi, Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesince düzenlenecek Karagöz ve Hacivat gösterisi, Büyükşehir Belediyesi tarafından “UNESCO Dünya Mirasları” sunumu, BUYAZ Çocuk Yazın atölyesi" gibi farklı içeriklerde etkinlikler düzenlenecek, söyleşilerde ise Gülten Dayıoğlu ve Hacer Kılcıoğlu genç okurlarıyla bir araya gelecek.

Girişin ücretsiz olduğu fuar her gün 10.00-19.30, kapanış günü 26 Mart Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Fuarın açılışına Vali İzzettin Küçük, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, Bursa Kitap Fuarı onur yazarı Cemil Kavukçu, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral, TÜYAP Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ve TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü katıldı.

Yorumlar