Burgan Bank kimin?

Burgan Bank kimin sahibi kim, kim tarafından ne zaman nerede kuruldu soruları son günlerde sıkça soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Burgan Bank kimin?

Burgan Bank'ın kimin olduğu sahibinin kim olduğu nerede ve ne zaman kurulduğu merak ediliyor. Peki, Burgan Bank kimin? İşte detaylar: 

Burgan Bank Kuveyt sermayeli yabancı bir bankadır; ancak Burgan Bank Türkiye ise, 1989 yılında Tekfen Yatırım Finansman Bankası A.Ş. adıyla kuruldu. Kısa sürede kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı alanlarında sektörün önde gelen bankaları arasında yerini almıştır. 2001 yılında büyüme planları ve ticari bankacılık alanındaki birikimlerini aktarma kararıyla Bank Ekspresi bünyesine kattı. 2007 yılında Tekfen Grubu, Eurobank EFG ile ortaklığa gitti Eurobank Tekfen A.Ş. adıyla faaliyetlerine devam etti.

Burgan Bank, 21 Aralık 2012 tarihinde, Eurobank ve Tekfen Holding’e ait olan hisseleri satın alarak %99,26 payla ana hissedar olmuş, 28 Ocak 2013 tarihinden itibaren Banka’nın unvanı Burgan Bank A.Ş. olarak değiştirmişti.

Burgan Bank, Türkiye’de 14 ilde önemli sanayi ve ticaret bölgelerine yayılmış 32 şubesiyle, müşterilerinin «çözüm ortağı» olarak hizmet sunmaktadır. Doğruluk ve güvenilirlik başta olmak üzere, bankacılık etik ilkelerine bağlı olarak faaliyetlerini sürdürürken istikrarı ve kaliteyi ön planda tutarak, müşterileriyle uzun soluklu ilişkiler kurmayı hedeflemektedir.

Burgan Bank Türkiye, dünyanın yükselen merkezi MENA bölgesini yakından tanıyan ve dinamiklerini iyi bilen ana hissedarı ile birlikte müşteri hedeflerini bankacılık faaliyetlerinin merkezine koyarak "size odaklı bankacılık anlayışı" ile hareket etmektedir. Kurumsal, ticari, perakende bankacılık segmentlerinde geniş bir müşteri kitlesi bulunan Banka, Burgan Leasing ve Burgan Yatırım iştirakleri ile de sinerjik bir işbirliği içinde hizmet vermektedir.

Burgan Bank şu anda Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli bankalardan biridir. Burgan Bank Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde faaliyet gösteren Kuveyt merkezli Burgan Bank Grubu'nun bir iştirakidir.

Burgan Bank Grubu, Bankanın Eurobank ve Tekfen Holding'e ait olan hisselerini 21 Aralık 2012 tarihinde satın alarak yüzde 99.26 payla ana hissedar oldu.

Gerekli yasal değişiklilerin tamamlanmasını takiben 28 Ocak 2013 tarihinden itibaren Bankanın unvanı Burgan Bank A.Ş. olarak kullanılmaya başlandı.

Burgan Bank Türkiye'nin gerçek sahibi Kuveyt Merkezli KIPCO Grubu (Kuwait Projects Company) 'dir.

1977 yılında kurulan ve özellikle kurumsal müşteriler ile finansal kurumlara odaklanmış olan Burgan Bank, aynı zamanda bireysel ve özel bankacılık alanlarında büyüyen bir bankadır.

Burgan Bank, çoğunluk hissesine sahip olduğu iştirakleri; Gulf Bank Algeria (Cezayir), Bank of Baghdad (Irak ve Lübnan), Tunis International Bank (Tunus) ve hisselerinin tamamına sahip olduğu Burgan Bank Türkiye ile MENAT (Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye) bölgesinin en büyük şube ağına sahip bankalarından biridir.

Ayrıca, Birleşip Arap Emirliklerinde faaliyet gösteren kurumsal ofisi ‘Burgan Financial Services Limited’ ile çeşitli finansman olanaklarına katılım imkanı sağlamaktadır.

Yaygın gelir tabanı, çeşitlendirilmiş fonlama kaynakları ve güçlü sermaye yapısı sayesinde performansını sürekli geliştiren Burgan Bank, ileri teknolojiye sahip alt yapısı ile sunduğu hizmet ve ürün gamıyla yerel piyasada olduğu kadar MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde de öncü konumdadır.

Kuveyt'te on iki yıl üst üste JP Morgan Chase Kalite Ödülü'nü kazanan tek bankadır.

Yorumlar