Burç'ta 8. sınıf öğrencileri arası matematik yarışması yapıldı

Özel Burç Okulları'nın düzenlediği, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet ve özel tüm ortaokullarda öğrenim gören 8.

Google Haberlere Abone ol
Burç'ta 8. sınıf öğrencileri arası matematik yarışması yapıldı

Özel Burç Okulları'nın düzenlediği, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı devlet ve özel tüm ortaokullarda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı matematik yarışması yapıldı.

2 aşamalı olan sınavın birinci aşamasında çoktan seçmeli 60 sorudan 10 Türkçe, 20 matematik, 20 fen ve teknoloji, 10 sosyal bilgiler sorusu soruldu. 2. aşamada ise 10 klasik soru soruldu. Yarışma soruları, ortaokul 8. sınıf müfredatının 1 Mart 2014 tarihine kadarki konularını kapsadı ve sınav süresi 120 dakikayla sınırlandırıldı.

Sınav yerine velileriyle birlikte gelen öğrencilerin heyecanlı halleri dikkat çekti. Öğrencilerin sınav salonlarına alınmasından sonra ise veliler için heyecanlı bekleyiş başladı. Öğrencilerini bekleyen velilere, Özel Burç Okulları Konferans Salonu'nda Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker tarafından 'Yetişkin Yaklaşımları ile Çocuklarımızda Başarının Sırları' konulu konferans verildi.

İlk 200'e giren öğrencilerin ikinci aşamaya geçebileceği sınavda 3 yanlışın 1 doğru cevabı götüreceği ve 100 tam puan üzerinden değerlendirme yapılacağı bildirildi. Başarılı olan öğrencilerin ödüllendirileceği sınavda, öğrencilerin başarı puanına göre burs imkanı tanınacağı belirtildi.
CİHAN

Yorumlar