Borsada geçen yıl en çok kazandıran belli oldu

Borsa İstanbul'da 2023 yılında en çok kazandıran portföy Yapı Kredi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Borsada geçen yıl en çok kazandıran belli oldu

Yapı Kredi Portföy'ün Yabancı Teknoloji Sektörü Hisse Senedi Fonu, 2023 yılında 'Hisse Senedi Şemsiye Fonları' kategorisinde %143,6 getiri ile zirvede yer aldı. Fon, Amerikan teknoloji hisse senetleri endeksi Nasdaq'da listelenen hisse senetlerine yatırım yaparak bu başarıyı elde etti.

Yılın Getiri Şampiyonu

2023 yılında %143,6 gibi olağanüstü bir getiri oranı yakalayan Yapı Kredi Portföy Yabancı Teknoloji Sektörü Hisse Senedi Fonu, yatırımcılar için yılın en karlı yatırım aracı oldu. Bu başarı, Amerikan teknoloji şirketlerinin hisse senetlerine odaklanan stratejik yatırım kararları sayesinde mümkün kılındı.

Yatırım Felsefesi ve Müşteri Memnuniyeti

Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Müge Peker, şirketin ana hedefinin yatırımcılarına orta ve uzun vadede istikrarlı getiri sağlamak olduğunu belirtti. Peker, müşterilere farklı ve güvenilir finansal enstrümanlar sunarak kaliteli hizmet vermeye odaklandıklarını vurguladı. Yabancı Teknoloji Sektörü Hisse Senedi Fonu'nun başarısının, endeks içindeki potansiyeli yüksek şirketleri doğru zamanda seçme yeteneği ile sağlandığını ifade etti.

Operasyonel Kolaylık ve Global Yatırım

Peker, son dönemde operasyonel kolaylık sağlayan ve global piyasalarda çeşitli enstrümanlara yatırım yapan fonların yatırımcılar tarafından artan ilgi gördüğünü belirtti. Bu tür fonların müşteri memnuniyetine olan olumlu katkılarının ilerleyen yıllarda da süreceğini öngördüklerini dile getirdi.

 

Yorumlar