Bodrum'da deniz dibi temizliği

- "Cevat Şakir'in İzinden Gökova'ya" sloganıyla başlatılan ve 13 dalgıcın katılımıyla bir haftadır devam eden deniz dibi temizliği, Çökertme Koyu'nda sona erdi

Google Haberlere Abone ol
Bodrum'da deniz dibi temizliği

MUĞLA (AA) - Bodrum'da sürdürülen deniz dibi temizliği, Çökertme Koyu'nun temizlenmesiyle sona erdi.

Bodrum Belediyesi'nin yürüttüğü "Cevat Şakir'in İzinden Gökova'ya" sloganıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Karacasöğüt Limanı, İngiliz Limanı, Tuzla, Yedi Adalar, Börtübed ve Çatı Koyu'nda deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

13 dalgıç tarafından yapılan çalışmalara "Halil Ağa 1" ahşap teknesi ile katı atık toplama teknesi "Venüs" de katıldı. Bir haftadır sürdürülen temizlik çalışması kapsamında koylardan plastik, cam şişe, bardak, ağ parçaları olmak üzere çok miktarda atık malzeme çıkartıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'u ve koyların güzelliklerini, Gökova'nın güzelliklerini, Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın gözündeki Bodrum'u en iyi şekilde korumak gerektiğini söyledi.

"Denize en çok mavi yakışır" diyerek Bodrum'dan başladıklarını ve Gökova'ya kadar mavi yolculuğun rotalarını takip ettiklerini aktaran Kocadon, "Umuyorum ki bu çalışma, yediden yetmişe herkese örnek olur ve diğer senelerde denizlerimizde bu tür manzaralarla bir daha karşılaşmayız. Gelecek nesillerle daha temiz bir çevre bırakırız." diye konuştu.







Yorumlar