Bodrum sabaha kadar yandı, yangın kontrol altında

Bodrum'da dün akşam başlayan yangın sabaha kadar devam etti. Sabah saatlerine doğru kontrol altına alınan yangından sonra vatandaşlar rahat bir nefes aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bodrum sabaha kadar yandı, yangın kontrol altında

Sonhaberler | Haber Merkezi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yangın 11 saatlik çalışma sonrasında söndürüldü. 90 hektarlık alanın kül olduğu bölgede soğutma çalışmaları başlarken mahalle sakinleri ise rahat bir nefes aldı. Turgutreis mahallesi Akyarlar mevkisinde akşam saatlerinde başlayan yangında yaklaşık 90 hektarlık makilik ve otluk alanı küle çevirdi. Rüzgarın da etkisi ile bir türlü söndürülemeyen 11 saatlik çalışma sonrasında söndürüldü. Arazinin engebeli ve dağlık olması nedeniyle alevlere müdahale etmekte güçlük çeken ekipler 11 saatlik çalışma sonrasında yangını kontrol altına aldı.

Dün saat 16:15 sularında Akyarlar mahallesinde başlayan yangın, önce İslamhaneleri daha sonrada Turgutreis mahallesini sardı. Yangının çıktığı bölgeler dağlık ve engebeli olduğu için ilk müdahale yangın söndürme helikopteri ile yapıldı. 2 saatlik havadan müdahalenin sonucunda havanın kararmasıyla birlikte yangına müdahale karadan devam etti. Yangının çıktığı bazı bölgelere de yol olmaması nedeniyle müdahale edilemedi. Hızla büyüyen alevler tatil sitelerinin 50 metre yamacına kadar yanaştı. Akut ekipleri Tatil sitesinde yaşayan vatandaşları tedbir amaçlı tahliye etti. Tatil sitesinde hazır bekleyen İtfaiye, Orman ve Akut ekipleri yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek alevlerin evlere sıçramasını engelledi. Büyük bir alana yayılan alevleri söndürmek için seferber olan ekiplere site sakinleri de yardım etti. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevleri söndüren ekipler 11 saatlik çalışma sonucunda yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması başlattı. Saat gece 03:15’de söndürülen yangından can ve mal kaybı yaşanmadı.

BAHÇE HORTUMUYLA MÜDAHALE

Yangının sitelere yaklaşmasına 50 metre kala mahalle sakinleri bahçe hortumları ile sokaklarını ve kuru otları sulamaya başladı. Bahçesinde hortum bulunan vatandaşlar alevlerin sitelere ulaşmaması için seferber oldu. Kuru otları ve site yolunu sulayan vatandaşlar ilk kez sitelerine bu kadar yakın bir yangın olduğunu ifade ettiler.

TATİL SİTELERİ BOŞALTILDI

Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangına Akut ekibi de katıldı. Şap şapları ile yangına müdahale eden Akut ekipleri Akyarlarda bulunan Name sitesi sakinlerini de uyararak tahliye işlemi başlattı. Tedbir amaçlı boşaltılan bazı evlerdeki vatandaşlar İtfaiye, orman ve akut ekiplerine yardım etti. Ters esen rüzgar ile bir anda sitelerin bahçelerine kadar ulaşan yangın evlere 50 metre kala söndürüldü. Yangın hakkında bilgi veren Akut Bodrum lideri Sadettin Uslu tedbir amaçlı siteyi boşalttıklarını belirterek “saat akşam saatlerinde başlayan yangın şuanda halen devam ediyor. Alevler sitelere yaklaşmış durumdaydı ama önlendi tehlike kalmadı bu sitede. Arka taraftaki sitelere alevler ulaşmasın diye Orman İşletme şefliği ile beraber çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İtfaiye ekipleri de diğer tarafı tutuyor. Yangın çok geniş bir bölgeye yayılmış durumda. Çok geniş bir açıda müdahale ediliyor yangına. Noktasal bir müdahale olamıyor. Yangın sitenin yanına kadar geldi. Yangına yakın olan evler boşaltıldı, her hangi bir riske karşı. Şu anda alevlerin sıçramış olduğu bir ev yok” ifadelerini kullandı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Yangına müdahale için Muğla Orman İşletme Müdürlüğü ait 12 arozöz, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye amirliğine ait 20 itfaiye aracı, 100 orman işçisi, 60 itfaiye eri, 20 Akut gönüllüsü ve çok sayıda vatandaş seferber oldu. Dağlık ve engebeli bölgelerde yangının devam ettiği ve araçların ulaşamadığı yüksek kesimlerde Akut ekiplerinin şap şapları ile müdahale ettiği gözlendi.

Yorumlar