BNX Coin neden düşüyor? BNX'in düşüş sebebi nedir?

BNX Coin yatırımcıları bu sabaha büyük bir şokla uyandı. Çünkü uzun zamandır yatay seyreden BNX Coin bir anda düşmeye başladı. Peki, BNX Coin neden düşüyor?

Google Haberlere Abone ol
BNX Coin yatırımcısını fena üzdü

BNX Coin neden düşüyor, düşme sebebi nedir soruları kripto para yatırımcısının bu aralar merakla sorduğu soru oldu. Yeni güne yüzde 50 düşüş kaydederek başlayan BNX'in düşüş sebebi yatırımcısı tarafından merak ediliyor. Peki, BNX Coin neden düşüyor?

BNX Coin açılımı BinaryX bir GameFi platformudur. Toplamda 21 milyon BNX Coin olduğu biliniyor. Piyasaya arz edilen ise 2 milyon coin.

BNX NEDEN DÜŞÜYOR?

BNX 4 Kasım 2022 tarihinde Binance'de listelenmeye başladığında zaten çok yüksekten başlamıştı. 

107 dolardan listelemeye giren BNX daha sonra bir anda 289 dolara mum yakmıştı. 

Kripto para yatırımında tecrübe sahibi olan birçok insan, listeye ilk giren paranın yükselme nedeninin onu yaratanların yaptığı fonlama olduğunu bilir. Bu nedenle ilk listeleme esnasında paranın yükselişine değil paranın gerçekten piyasadaki ciddiyetine bakmak gerekiyor. 

BNX yapılan şişirmelerle 289 dolara mum yaktıktan günler sonra yatırımcısına en büyük şoku yaşatmaya başlamıştı. Çünkü 107 dolardan listeye giren kripto para 15 dolara kadar düşmüştü. 

Daha sonra muhtemelen "bu kripto para dipte olduğu için yatırım yapılabilir" mantığıyla hareket edenlerin yaptıkları yatırımlar sonrasında biraz toparlanma yaşamıştı. Özellikle de Bitcoin dahil bütün para birimlerinin ayı sezonunda olduğu bir dönemde başta Telegram gruplarında oluşturulan tuzaklı gruplar olmak üzere bazı odaklar tarafından tekrar şişirilmeye başladı. 

Ancak gelinen noktada BNX tekrar 60 dolara kadar gerilemiş durumda. Bu aslında dip fiyat sayılmaz ama yine de bir anda yüzde 50 düşüş olması bu kripto paraya hiçbir şekilde güvenilmemesi gerektiğini ortaya koyuyor. 

BNX Coin neden düşüyor?
BNX Coin'in zamani çindeki seyri. Listeye 107 dolardan girdiği görülüyor. Giriş yaptığı gibi 289 dolara mum yakmış. Sonrası ise hüsran. 

 

BNX NEDEN DÜŞTÜ?

BNX Coin'in düşme sebeplerini şöyle sıralayabiliriz:

- Telegram ve Twitter gruplarındaki manipülasyonlar

- BNX'in düşüşündeki en büyük sebep ayı sezonunda listeye girişi

- Bitcoin'in diplerde olduğu dönemde listeye girişi ve şimdilerde Bitcoin'in tekrar çıkışı

- Listeye girdiğinde yatırımcıları tarafından şişirilmesi ve yatırımcı çekmesi

- İlk şişirmeden sonra vur-kaç taktiği uygulayanların hareketleri

- Dipten çıkmasının nedeni ise ayı sezonunda bu tür paralara yatırım yapan "uyanık yatırımcı"

BATAN GEMİYLE BİRLİKTE SİZ DE BATMAYIN

BNX Coin'in düşmeye başlamasıyla birlikte ikinci bir Luna vakası yaşandığı yorumları gelmeye başladı. Luna'nın batışı bilindiği üzere kripto para dünyasında ibretlik bir vakaydı. Ancak bu vakanın en büyük özelliği ise sadece ilk yatırımcılarını değil düşerken "uyanıklık" yaparak, düşüşe rağmen yatırım yapanları da batırmış olmasıydı. Luna ile hiçbir ilgisi olmayanlar bile, düşüşün hızla devam ettiği esnada elindeki avucundakini yatırarak kendileri de batan gemiyle birlikte battı. 

BNX Coin'in de sert bir şekilde düşmesi birçok yatırımcı tarafından, "dipten alınabilir" mantığıyla çekici görünebilir. Ancak ortada kocaman bir "Luna vakası" varken bunun yapılması pek de mantıklı görünmüyor. 


 

Yorumlar