Bizim TV kimin, sahibi kimdir?

Bizim TV kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman kuruldu? Şaban Sevinç'in adıyla sıklıkla gündeme gelen Bizim TV'nin sahibi veya sahiplerinin kim olduğu merak ediliyor. Medyada bir aralar yer alan haberlere göre kanalın sahipleri arasında Uğur Dündar da vardı; peki gerçekte öyle mi? İşte detay

Google Haberlere Abone ol
Bizim TV de fondaş siteler arasında

Bizim TV kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman kuruldu, sahibi kim, kimler tarafından finanse ediliyor ya da destekleniyor? Medya haber sitelerinde en son yer alan kulis bilgilerinde, Bizim TV'nin kurucuları ya da sahipleri arasında ünlü gazeteciler, örneğin Uğur Dündar gibi isimler sayılmış vardı. Peki, gerçekte de öyle mi, Bizim TV'nin sahibi ya da sahipleri arasında kimler var? Kim destekliyor? 

Bizim TV kimin, sahibi kimdir?
Bizim TV kimin, sahibi kimdir?

 

Bizim TV adını kamuoyu ilk olarak Halk TV'de yaşanan tasfiye ile birlikte gündeme geldi. 

Halk TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç de dahil olmak üzere birçok isim, kanaldaki işlerinden atıldıktan sonra Bizim TV adı gündeme gelmişti. 

Bizim TV kanalı önce 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü Youtube üzerinden yayın hayatına başladı.

O dönemlerde medya haber sitelerinde yer alan bilgilerde, Halk TV'den ayrılan Şaban Sevinç, Uğur Dündar gibi isimlerin Bizim TV isimli bir oluşumda yer alacakları belirtiliyordu. 

İşte o haberlerden bir tanesi: 

Yerel Seçimleri'nin ardından bir bir Halk TV'de işlerine son verilen gazeteciler bir araya geldi ve Bizim TV'de buluştular. 

Halk Tv’de sular bir türlü durulmuyor. Daha önce Bülent Mumay’ın yönetimindeki halktv.com.tr ekibi işten çıkarılmış, buna tepki gösteren Uğur Dündar da ayrılmıştı. 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından bir bir Halk TV'de işlerine son verilen gazeteciler bir araya geldi ve Bizim TV'de buluşmaya karar verdiler. 

Ne olduysa 31 Mart seçimlerinden sonra oldu. Suların bir türlü durulmadığı Halk Tv istifa haberleriyle sarsıldı. Belki de çok yakında Halk TV'de çalışan kalmayacak. Çünkü eski çalışanlarından duayen gazeteci ve televizyoncular Bizim Tv ile anlaştılar. Kimler mi? Sayalım. Şaban Sevinç, Oya Lale Özan Arslan, Oktan Erdikmen, Semra Topçu ve Rahmi Aygün.

Yaşanan sıcak gelişmeyi medya sorumlusu Lale Özan Arslan duyurdu. Özan Arslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeyi kullandı: "Özlem bitiyor dedik, çok heyecanlıyız sizi de bekliyoruz, sadece Türkiye değil Avrupa’dan da ses vereceğiz"

Akitleri feshedilen Semra Topçu, Lâle Özan Arslan, Rahmi Aygün, Barış Yarkadaş, Atakan Gültekin ve Gökhan Demirel bir süredir toplantı yapıyorlar ve beraber hareket ediyorlardı.

Son aldığımız bir habere göre usta gazeteci Uğur Dündar ve Barış Yarkadaş gibi önemli isimler de yeni kanala yardımcı olacak.

Evet, o dönem haberler böyleydi. 

Ancak gelinen noktada durum farklı. Çünkü, isimleri sayılanlardan hiçbiri söz konusu oluşumda ya yer almadı ya da sonradan ayrıldı. 

Kanal şu anda Şaban Sevinç'in idaresinde ilerliyor. 

Kanalın finansörü ise Avrupa Birliği olarak görülüyor. 

Kanalın internet sitesinde şöyle bir ibare yer alıyor: 

Bizim TV kimin, sahibi kimdir?
Bizim TV kimin, sahibi kimdir?

 


 

Yorumlar