Bitcoin neden yükseliyor? İşte en büyük kripto parayı uçuran karar

Bitcoin'in bir anda yükselmesi üzerine yatırımcı şaşkınlıkla "neden yükseliyor, ne oldu" sorusunu sormaya başladı. Ancak konunun takipçileri ise zaten duruma hakim oldukları için artıştan çoktan payını alanlardı.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin'i uçuran karar ABD'den geldi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararı mahkeme tarafından iptal edildi. Federal mahkeme, SEC'in bu başvuruyu reddetme kararının hatalı olduğuna hükmetti.

Federal temyiz mahkemesi, SEC'in Grayscale'in spot Bitcoin ETF başvurusunu geri çevirme kararını yanlış buldu. Bu kararın ardından Bitcoin ve diğer kripto hisse senetleri değer kazanmaya başladı. Bitcoin, kararın açıklanmasının ardından yüzde 5'ten fazla değer kazanarak 27 bin 500 dolar seviyesinin üstüne çıktı.

Grayscale sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mahkeme kararının Amerikalı yatırımcılar ve Bitcoin ekosistemi için önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, Grayscale ekibinin ve hukuk danışmanlarının kararı detaylı bir şekilde inceleyeceğini ve SEC ile atılacak sonraki adımları titizlikle takip edeceklerini ifade etti.

Geçen yıl haziran ayında SEC, Bitcoin'e dayalı bir ETF'nin yeterli gözetimden yoksun olduğunu öne sürerek Grayscale'in başvurusunu reddetmişti. Grayscale ise benzer Bitcoin vadeli işlem ETF'lerinin onaylandığını belirterek, SEC'i kendi ürününe karşı ayrımcılık yapmakla suçlamış ve bu kararı mahkemeye taşımıştı.

Yorumlar