Bitcoin 27.000$ desteğine tutunamadı

“ABD’den beklenti üstü gelen ÜFE verisinin ardından 26.500$’a gerileyen Bitcoin, FED tutanakları ardından toparlansa da 27.000$ desteğine tutunamadı.

Google Haberlere Abone ol
Bitcoin 27.000$ desteğine tutunamadı

Bitcoin, yeni güne 26.800$ seviyelerinde başlarken Ethereum kritik desteğin hemen üstünde 1.560$ seviyelerinden alıcı buluyor.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz piyasanın son durumunu değerlendirdi.

Dün ABD’de üretici fiyat endeksi (ÜFE) yıllık %1,6 gerçekleşmesi beklenirken enerji fiyatlarının etkisiyle %2,2 olarak açıklandı. Enflasyonist baskının devam edebileceğine işaret eden ÜFE verisinin ardından bugün açıklanacak olan TÜFE verisinde de aynı etkilerin görülebileceği beklentisi ABD borsalarıyla beraber kripto piyasasında da düşüşe neden oldu. ABD Hazine Bakanı Yellen, dün yaptığı açıklamada Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmelerin küresel ekonomik görünüm açısından riskler barındırdığını belirtirken ABD’de enflasyonun resesyona neden olmadan düşürülebileceğine inanmaya devam ettiğini söyledi.

Açıklanan ÜFE verisinin ardından akşam saatlerinde FED’in Eylül ayında gerçekleştirdiği para politikasına ilişkin tutanaklar yayımlandı. Fed üyelerinin bir kısmı bir sonraki toplantıda bir faiz artışının daha uygun olabileceğini belirtirken bir kısmı ise ilave bir artışın gerek olmadığını ifade etti. Daha önceki toplantılara göre “güvercin” olarak algılanan görüşler ardından piyasalarda ufak toparlanmalar mevcuttu.

Bugün ABD’den gelecek olan TÜFE verisi öncesi ise kripto piyasası temkinli bir hareketlilik gösteriyor. Bitcoin 50 günlük hareketli ortalama seviyesinin hemen altında hareketlilik gösterirken 26.800$-26.400$ destek bölgesi konumunda olmaya devam ediyor. Kripto piyasasındaki fud haberleriyle birlikte jeopolitik risklerin devam etmesi kripto piyasası üzerindeki baskıyı da devam ettiriyor.

Kripto piyasasında son zamanlarda hack haberiyle gündemde olan Stars Arena platformundan gelen son açıklamada kaybedilen fonların %90’ının kurtarıldığı söylendi. Fonları çalan kişiyle anlaşmaya varan Stars Arena platformu bu kişiye kaybedilen fonların %10’unu yani 27.610 Avax’ı ödül olarak verdiklerini duyurdu. Her ne kadar haber akışı pozitif yönlü olsa da Avax düşüş trendini sürdürmeye devam ediyor.

Genel olarak kripto piyasasının toplam değeri yaklaşık bir haftadır devam eden düşüşle 1,02 trilyon dolar üzerinde hareketlilik gösteriyor. Piyasa genelinde kısmen negatif bir seyir hakimken, son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan YGG %10’luk yükselişle liderliği alırken, %9 artışla MC ikinci ve %5’lik hareketiyle onu takip eden COMBO ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.   

 YİELD GUİLD GAMES (YGG)

Bitcoin, Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmelerin etkisiyle baskı altında kalmaya devam ederken bazı kripto para projelerinde ayrışma gözleniyor. YGG ise günün en çok yükselen kripto parası olmayı başardı. Dün 200 günlük hareketli ortalamadan aldığı destek ile %10’luk günlük yükseliş gerçekleştirerek 0,24$’a kadar yükseldi. Zor günlerden geçile şu günlerde değerli bir yükseliş performansı gerçekleştiren YGG için 0,27$ ve 0,3$ sıradaki hedef seviyeleri olurken 0,22$ destek noktası konumunda bulunuyor.

MERİT CİRCLE (MC)

Uzun süredir takip ettiğimiz ve diğer birçok kripto paradan olumlu şekilde ayrışan bir performans gösteren MC, son iki ayda %100’ün üzerinde yükseliş göstererek yatırımcıların gözdesi olmuş durumda. Bir miktar düzeltme yaşayan ve 0,3$ destek noktası haline gelen MC, bu bölgeden aldığı destekle son iki günde %15 civarında yükseldi. Genel görünümün olumlu olduğu kripto parada 0,35$ ve 0,39$ hedef seviyeleri olurken 0,3$ kısa vadede ana destek noktası konumunda görev alıyor.

Yorumlar