"Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri"

- Ömer Koç Koleksiyonunda yer alan Yusuf Franko Kusa'ya ait karikatür albümü ve içindeki çizimler ilk kez 26 Ocak'ta sanatseverlerle buluşacak

Google Haberlere Abone ol
"Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri"

İSTANBUL (AA) - Ömer Koç Koleksiyonunda yer alan, 19. yüzyıl sonu Osmanlı bürokratı, hariciyeci, mutasarrıf, cemiyet adamı ve karikatürist Yusuf Franko Kusa'ya ait karikatür albümü ve içindeki çizimler ilk kez 26 Ocak'ta sergilenecek.

Koç Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Yusuf Franko Kusa'nın karikatürlerinde kendine yer bulabilmiş kişi ve mekanlara odaklanan "Yusuf Franko'nun İnsanları: Bir Osmanlı Bürokratının Karikatürleri" başlıklı sergi, Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde (ANAMED) kapılarını açacak.

Sergide, Yusuf Franko’nun 1884-1896 yılları arasında bir albümde topladığı, Avrupa karikatür geleneği ile etkileşime sahip çizimleri ilk defa gün yüzüne çıkacak.

Yusuf Franko Kusa'nın "Types et Charges" adını verdiği albümünün tıpkıbasımıyla, "Youssuf Bey: The Charged Portraits of Fin-de-Siecle Pera" adlı bir makale kitabının beraber yer aldığı 2 ciltlik özel bir yayın da serginin açılışıyla eş zamanlı olarak satışa sunulacak.

ANAMED Oditoryumu'nda 27 Ocak'ta da karikatür tarihi uzmanı Fransız Guillaume Doizy ile Mehmet Kentel ve Sinan Kuneralp'in projeye dair sunumlar yapacakları panel düzenlenecek.

Sergi, 1 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar