"Bir Gün Bir Çocuk" yarın izleyiciyle buluşacak

- Sinan Sertel'in ilk uzun metrajlı çalışması olan film, "TRT Ev Sineması" kuşağında ekranlara gelecek - Yönetmen Sertel: - "Bu filmi izleyen bir çocuğun hayata daha sıkı bağlanmasını, hayata dair umutlarının tazelenmesini amaçladım" - Oyuncu Usta: - "Bu filmin bir boşluğu dolduracağını düşünüyorum. Bugüne kadar çok fazla konuşulmamış, filme çekilmemiş bir konu"

Google Haberlere Abone ol
"Bir Gün Bir Çocuk" yarın izleyiciyle buluşacak

İSTANBUL (AA) - TRT TV Filmleri Projesi kapsamında çekilen 33 filmden biri olan "Bir Gün Bir Çocuk", yarın izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Sinan Sertel'in ilk uzun metraj çalışması olan film, "TRT Ev Sineması" kuşağında ekranlara gelecek.

AA muhabirine açıklama yapan Sertel, fikir aşaması yaklaşık üç yıl öncesine dayanan filmde, devlet tarafından çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarının yanı sıra hayata geçirilen Sevgi Evi modelinin, hikayenin merkezinde yer aldığını söyledi.

Filmde, zengin ve başarılı bir pedagog olan Mete karakterinin hayatındaki büyük değişimi konu aldıklarını belirten Sertel, Mete'nin, maddi anlamda bir eksikliği olmamasına rağmen mutlu olamadığını ifade etti.

Yedi yıllık eşi Aslı'yla çocuk sahibi olma konusunda ciddi tartışmalar yaşayan Mete'nin çocuk istemediğini aktaran Sertel, "Bir Gün Bir Çocuk" filminin, Mete'nin yaşadığı değişim üzerinden, aile müessesesini anlattığını dile getirdi.

Bir mülteci kampında yaşayan çocukları gördükten sonra bu hikayeyi yazmaya karar verdiğine işaret eden Sertel, şöyle devam etti:

"O çocuklar veya 'biz' diye bir ayrım yapmıyor film. O çocuklar da normal insanlar gibi. Hatta yer yer çok daha güçlü karakterler. Bu filmi izleyen bir çocuğun hayata daha sıkı bağlanmasını, hayata dair umutlarının tazelenmesini amaçladım. Böyle bir motivasyonum vardı. İnşallah da muvaffak olmuşuzdur. İzleyiciler, filmde, kendine dair bir umut hikayesi görecek. 'Bir Gün Bir Çocuk' filmi, Sevgi Evi'ndeki bir umut hikayesi diyebiliriz."

Yıllardır çekmek istediği uzun metraj filmi, TRT TV Filmleri Projesi sayesinde çektiğine değinen Sertel, "Bizim için çok değerli oldu, bu projede yer almış olmak. Gerçekten Türk sineması adına çok etkili ve anlamlı bir adımdı. Gişe ve sanat sineması arasında sıkışan ben ve benim gibi birçok insana yol gösterme açısından çok iyi bir proje." diye konuştu.

- "Asıl amaç bir farkındalık oluşturmak"

Filmde, "Sevgi Evi"nde yaşayan çocuklarla ilgilenen Ahmet karakterini canlandıran Mehmet Usta da "Bir Gün Bir Çocuk" filminin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade etti.

Sosyal sorumluluk işlerinde, daha hassas davranmaya ve mümkün mertebe bu işlerin içerisinde yer almaya çalıştığını anlatan Usta, "Bu filmin bir boşluğu dolduracağını düşünüyorum. Bugüne kadar çok fazla konuşulmamış, filme çekilmemiş bir konu. Sinan Sertel'in de farklı bir bakış açısıyla yaklaştığı ve güzel bir duygu yakaladığı bir film oldu. İzleyici de bizim oynarken yakaladığımız duyguyu yakalayacaktır. Çünkü buradaki asıl amaç bir farkındalık oluşturmak." değerlendirmesinde bulundu.

Usta, insanların özellikle son dönemde en çok umuda ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İzleyiciye, sevgi evleri ve oradaki çocukların gözünden baktırmayı başarabiliriz inşallah. Hayatın içerisinde oldukları, hemen gözümüzün önünde durdukları halde, bizim hiç fark etmediğimiz bu çocukların varlığıyla alakalı farklı bir noktadan bir bakış açısı yakalayacak izleyici. Aslında içinde geleceğe dair umut barındıran her insanın, pozisyonu ne olursa olsun, günün birinde o hedefe varabileceklerini tekrar hatırlatacak bir film. Biz de bunun biraz altını çizebilir ve burayı biraz parlatabilirsek çok mutlu oluruz."

Mete karakterini Cemil Büyükdöğerli'nin canlandırdığı filmde, Denizhan Akbaba, Veysi Aslan, Yiğitalp Karadayı, Oğulcan Kaya, Çağan Efe Ak, Burak Oruç, Ahmet Harun Şimşek, Mehmet Acar, Nimet Gürbüz, Oğulcan Aşıkoğlu, Yaşar Uzel ve Renan Karagözoğlu de rol alıyor.

Görüntü yönetmenliğini İlker Berke'nin yaptığı filmin müzikleri ise Ali Saran imzası taşıyor.

Yapımcılığını Turgay Şahin'in üstlendiği "Bir Gün Bir Çocuk", yarın akşam 20.00'de TRT 1'de izlenebilecek.

Yorumlar