Bir gecede 3,8 milyar dolarlık servetin sahibi oldu

Hong Konglu bir aile üniversiteden yeni mezun olan 24 yaşındaki oğullarına şirketten 3,8 milyar dolarlık hisse hediye etti. Adının Eric Tse olduğu öğrenilen genç bir gecede dünya zenginleri arasına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Bir gecede 3,8 milyar dolarlık servetin sahibi oldu

ABD'nin Pensilvanya Üniversitesi'nden mezun olan Hong Kong asıllı 24 yaşındaki Eric Tse bir gecede dünyanın en zengin 550 kişisinden biri oldu.

Henüz 24 yaşında olmasına rağmen elde ettiği 3,8 milyar dolarlık servetle bir gecede ABD Başkanı Donald Trump, ünlü yönetmen Steven Spielberg ve Starbucks'un kurucusu Howard Schultz gibi zenginleri geçerek dünyanın en zenginleri arasında yerini aldı.

Anne ve babası Çin'in en büyük ilaç şirketlerinden Sino Biopharmaceutical'in icra kurulu üyesi olan Eric Tse bu şekilde şirketin en büyük ortaklarından biri oldu.

ŞİRKET: ZENGİNLER LİSTESİNE AİLESİ ADINA GEÇECEK

Tse'ye hisselerin beşte birinin bedelsiz olarak verildiğini açıklayan şirket, Eric'in gazete ve dergilerdeki zenginler listesine kendi adıyla değil ailesinin adıyla girmeye çaba göstereceğini söyledi.

RENKLİ VE HIZLI BİR YAŞAMI VAR

Şirket tarafındna yapılan açıklamada Eric için "düşük profilli bir yaşam tarzı" imajı çizilmeye çalışılmasına rağmen genç adamın hızlı ve renkli bir hayat yaşadığı ortaya çıktı. Özellikle sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda genç zenginin dünya sosyetesi ve Çinli siyasetçilerle sık sık bir araya geldiği görülüyor. Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna ve Amerikalı mankenler Bella Hadid ve Lily Aldridge'le partilere katılan Eric aynı zamanda Monaco Prensesi Charlene ile havuz başında görüntüleri sosyal medya hesaplarında bulunuyor.

NBA yıldızlarıyla basketbol sahalarında pozlar veren, Venedik'te Bulgari'nin partisine katılan Eric dünyaca ünlü tatil bölgelerini de sıkça ziyaret ediyor.

YILLIK 500 BİN DOLAR MAAŞ

Ailesinin kendisine şirkette hisse vermesinin ardından en az beş şirketinin yönetim kurulunda direktör olarak görünen ve yılda 500 bin dolar maaşı olan Eric Tse, mezun olduğu okulun dergisine röportaj verdi. Ailesinin ve büyüklerinin kendisindeki potansiyeli gördüklerini söyleyen Eric, "Hiçbir karşılık beklemeden bana yardım etti. Daha 19 yaşındayken etrafıma nasıl pozitif enerji yayabilirim diye düşünüyordum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar