Bingöl Son Dakika: Karlıova merkezli deprem korkuttu

Son Dakika: Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen deprem korkuttu.

Google Haberlere Abone ol
Bingöl'de korkutan deprem

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem oldu.

Son dakika haberine göre Bingöl'ün Karlıova ilçesinde AFAD'da göre 4,2, Kandilli'ye göre 4,1 büyüküğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden yapılan açıklamada, deprem saat 12.22'de Karlıova ilçesi Kaynarpınar bölgesinde yerin 3 km derinliğinde meydana geldi.

AFAD'a göre ise deprem 9 km derinlikte olurken büyüklüğü 4,2 olarak ölçüldü.

BİNGÖL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Bingöl Valiliği, Karlıova ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Valiliğin, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, saat 12.22'de merkez üssü Karlıova'nın Kaynarpınar köyü olan 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatılarak, "Depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Allah, milletimizi ve memleketimizi her türlü felaketten muhafaza etsin." ifadeleri kullanıldı.

BİNGÖL'DE EN SON YIKICI DEPREM

Bingöl'de en son meydana gelen yıkıcı deprem, 14 Haziran 2020 tarihinde yerel saatle 17.24'te 5.8 büyüklüğündeki deprem olmuştu. Söz konusu depremin ardından büyüklükleri 5.5 ile 1.0 arasında olan 392 adet artçı deprem meydana geldi.

Deprem Karlıova ilçesinin Kaynarpınar köyü ile Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde bazı hasarlara yol açtı. Kaynarpınar'da bir karakolun gözetleme kulesinin yıkılması sonucu bir korucu öldü. Elmalı ve Dinarbey'de 10 evde çökme meydana geldi. Yaşanan sarsıntı Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

2003'TE CAN KAYBINA NEDEN OLAN BÜYÜK DEPREM

Bingöl'de en son can kaybına neden olan yıkıcı deprem ise 2003 yılında meydana gelmişti. 1 Mayıs 2003 tarihinde yerel saatle 03.27'de (00:27 UTC) gerçekleşen depremin büyüklüğü 6,4 olarak ölçülmüştü. Merkezi Bingöl'ün 15 km. kuzeyindeki Bingöl bölgesidir. Etkilenen bölgede en az 176 kişi öldü, 625 bina çöktü veya ağır hasara uğradı. Çeltiksuyu'ndaki yatılı okulda koğuş bloku çöktüğünde 84 can kaybı meydana geldi.

İZMİR DEPREMİNDEN KORKUNÇ ANLAR

 

Yorumlar