Bilecik'te iki tarihi Tevrat bulundu

Bilecik'te ceylan derisine altın varak işlemeli, zümrüt ve yakut süslemeli iki Tevrat 8 milyon liraya satmayı planlanırken ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Bilecik'te iki tarihi Tevrat bulundu

Bilecik'te jandarma tarihi eser kaçakçılarına ağır darbe indirdi. Bir otomobilde ceylan derisine altın varak işlemeli, zümrüt ve yakut süslemeli iki Tevrat 8 milyon liraya satmayı planlanırken jandarma tarafından ele geçirildi.  5 kişi ise gözaltına alındı

Bilecik İl Jandarma Komutanlığı  ekipleri, aldıkları istihbarat çerçevesinde İstanbul'dan yola çıkan içinde 5  kişinin bulunduğu bir otomobili Vezirhan beldesi girişinde durdurdu.

Araçta geniş çaplı arama yapan ekipler, otomobilin bagajında müzik  kolonu içine gizlenmiş halde ceylan derisine altın varak işlemeli, zümrüt ve  yakut süslemeli farklı boyutta iki Tevrat buldu.

Bilecik Müze Müdürlüğü yetkililerince, M.Ö yıllara tarihlendiği tahmin  edilen iki Tevrat'ın hangi yıl yazıldığının yapılacak incelemenin ardından kesinlik  kazanacağı belirtildi.

Gözaltına alınan Ö.S, F.G, Ö.V, F.F ve V.D'nin Tevratları 8 milyon  liraya satmayı planladığı, bu konuda pazarlık yaptıkları kişilerle buluşmaya  gittikleri öğrenildi.

Yorumlar