Beştepe'de sürpriz görüşme, Erdoğan sinyalini vermişti

MHP dışında başka partilerle de ittifak yapılabileceği sinyalini veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile görüştü. Karamollaoğlu çıkışta bir açıklama yapmadı, ancak görüşmede ittifak ihtimallerinin de ele alındığı tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Beştepe'de sürpriz görüşme, Erdoğan sinyalini vermişti

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

AK Parti ile MHP'nin 2019 seçimlerinde yapacakları ittifaka başka partilerin de dahil olabileceği daha önce Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurulmuştu. Bu kapsamda bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul etti. AK Parti Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık 1,5 saat sürdü. Karamollaoğlu'nu, partiye gelişinde AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı karşıladı. Kabulde AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın yanı sıra Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya ile Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ da hazır bulundu.

Öte yandan, Karamollaoğlu'nun görüşmede Erdoğan’a 2019 seçimleri ile resmen yürürlüğe girecek olan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ öncesinde çıkarılacak ‘uyum yasaları’ ile ilgili partisinin görüşlerini de anlattığı belirtiliyor. Karamollaoğlu'na  Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Tacettin Çetinkaya ve Atik Ağdağ eşlik etti.

Temel Karamollaoğlu çıkışta kısa bir açıklama yaparak bütün konuların ele alındığını ancak bunların hangi konular olduğunu söylemese de görüşmede ittifak ihtimallerinin de gündeme geldiği tahmin ediliyor.

Yorumlar