BDDK, EFT ücretlerinde düzenlemeye gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, banka müşterilerinden para gönderme işlemlerinde alınan ücret ve komisyonlarda ücretleri düşürdü.

Google Haberlere Abone ol
BDDK, EFT ücretlerinde düzenlemeye gitti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yeniden düzenlenen “Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan “Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Merkez Bankası, tarafından yapılan düzenlemelerle banka müşterilerinden alınan ücret ve komisyonlarda indirime gidildi.

Düzenleme ile birlikte bankaların EFT işlemlerinden alabileceği ücret, işlem tutarının bin TL ve altında olması halinde mobil bankacılık uygulamaları ve internet bankacılığı aracılığıyla yapılan işlemler ile düzenli ödemelerde 1 TL’yi geçemeyecek. Öte yandan ATM’den yapılan işlemlerde 2 TL'den daha fazla ücret alınmayacak. Diğer kanallar ile yapılan işlemlerde ise ücret 5 TL ile sınırlandırıldı.

bin TL ile 50 bin TL arasında bir işlem yapılması halinde ise bu sınırlar sırasıyla 2 TL, 5 TL ve 10 TL olarak belirlenirken, işlem tutarının 50 bin TL üzerinde olması halinde bu sınırlar sırasıyla 25 TL, 50 TL ve 100 TL olarak uygulanabilecek.

Yorumlar