Batı Şeria'da gerginlik artıyor

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 186'ya yükseldi

Google Haberlere Abone ol
Batı Şeria'da gerginlik artıyor

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği baskınlarda, 1 Filistinli hayatını kaybetti, 2 Filistinli yaralandı ve en az 7 Filistinli gözaltına alındı. İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Tulkerim, El Halil, Tubas, Nablus ve Ramallah kentlerine yönelik operasyonlar düzenledi.

ÖLÜM VE YARALAMALAR

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Nablus'un Barka beldesinde İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu 34 yaşındaki Muhammed Emin Mustafa Seyf yaşamını yitirdi. Tubas kentinde ise 2 Filistinli yaralandı ve bir kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI VE ZARAR VERME İDDİALARI

Görgü tanıkları, Nablus'taki Barka beldesinde İsrail askerlerinin bazı evlere zarar verdiğini ve 4 Filistinliyi gözaltına aldığını aktardı. Ayrıca, Filistinli Mahmud Hacce'nin aracının patlayıcılarla havaya uçurulduğu bildirildi. Tulkerim'de bir Filistinlinin evine patlayıcı yerleştirilerek infilak ettirildi ve bu kişi gözaltına alındı.

KADIN GAZETECİNİN EVİNE BASKIN

El Halil'de ise İsrail askerleri, tutuklu kadın gazeteci-yazar Lema Hâtır'ın evine baskın düzenleyerek zarar verdi ve Hâtır'ın eşi Hazim el-Fahuri'yi gözaltına aldı.

KALKILYA'DA ÇATIŞMALAR

Batı Şeria'nın Kalkilya kentine bağlı Hacce beldesinde İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında çıkan olaylarda da gözaltılar yaşandı.

RAMALLAH'TA OPERASYONLAR

İsrail ordusu, Ramallah'a bağlı beldelerde düzenlediği baskınlarda da çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

7 EKİM'DEN BU YANA DEVAM EDEN GERİLİM

İsrail güçlerinin, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ni bombalaması ve Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te baskınlar düzenlemesiyle artan gerilimde, Yahudi yerleşimcilerin de saldırıları sonucu öldürülen Filistinlilerin sayısı 186'ya yükseldi.

Yorumlar