Basketbolda maçın ardından

- Anadolu Efes Başantrenörü Ataman: - "İstediğimizi aldığımız için mutluyum" - Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Sarıca: - "Maçta 1 sayı gerideyken (66-65) Kenan Sipahi'ye çalınmayan faul tuhafıma gitti. Bu şekilde maçlar idare edilecekse basketbola, seyirciye ve iki kulübe de yazık"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 24. haftasında konuk ettiği Beşiktaş Sompo Japan'ı 78-69 yenen Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, ligdeki sıralama adına çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, hücumda zaman zaman gereksiz top kayıpları yaptıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Lig sıralaması açısından önemli bir maçtı. İstediğimizi aldığımız için mutluyum. Bu galibiyetin iki maç kazandırdığını düşünüyorum. Beşiktaş, üçüncülükteki önemli rakiplerimizden biri. İlk maçı 3 sayıyla (67-64) kaybetmiştik. İki takım için de gergin bir maç oldu. Son periyotta McCollum ve Simon'la rakip savunmayı çözdük. Amacımız sıralamayı koruyup bu şekilde play-off'a girebilmek."

Kadrosunda savaşan oyuncular görmek istediğini söyleyen Ataman, "Anadolu Efes forması giyen her oyuncu mücadele etmeli. Son ana kadar bu mücadele devam ederse oyuncular için yeniden değerlendirmeler yapılabilir. Muratbey Uşak maçından sonra benim oyuncularımın mücadele etmeyen oyuncular olmasını kabul edemedim." değerlendirmesinde bulundu.

Milli basketbolcu Doğuş Balbay, ikili averaj adına önemli bir galibiyet aldıklarına değinerek, "Hedefimiz maçı kazanmaktı. Play-off'a çok güçlü bir şekilde girmek istiyoruz. Baskonia maçından sonra bu maçı da kazanmak bize önemli bir güç verdi. Artık lige odaklandık." diye konuştu.


- Sarıca: "Maçın dışında tuhaf şeyler oldu"


Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca ise maçın hakemlerini eleştirerek, hücumda zayıf oldukları için kaybettiklerini dile getirdi.

Maç boyunca boş atışlarda isabet bulamadıklarını vurgulayan Sarıca, "Hücum anlamında sıkıntılı bir maçtı. İlk yarı yüzdelerimiz kötüydü. İkinci yarı biraz daha iyiydik ama maçı kazanmaya yetmedi. Maçın dışında tuhaf şeyler oldu. Bugüne kadar konuşmadım. Maçta 1 sayı gerideyken (66-65) Kenan Sipahi'ye çalınmayan faul tuhafıma gitti. Bu şekilde maçlar idare edilecekse basketbola, seyirciye ve iki kulübe de yazık. Çünkü iki takımın da buna ihtiyacı yok. Kurallar bütün takımlar için geçerlidir. Sahanın içinde başka duyguları kullanmamak gerek." ifadelerini kullandı.

Sertaç Şanlı'nın son dönemde biraz formsuz olduğunu aktaran Sarıca, "Zor ve yorucu bir sezon geçiriyor. Elbette oyuncumu iyi görmek istiyorum. Ama ona da fazla yük bindirmişiz gibi hissediyorum." yorumunu yaptı.

Siyah-beyazlı takımın ABD'li basketbolcusu Jon Diebler ise Anadolu Efes'in kaliteli bir takım olduğunu vurgulayarak, "Genel olarak maçta iyi savunma yaptık. Ancak son periyotta kötü savunma yaparak çok sayı yedik. Ayrıca çok boş atış kaçırdık. Hatalarımızdan ders çıkarmak istiyoruz. Önümüzdeki maçlara bakacağız." şeklinde konuştu.


Yorumlar