Basketbolda maçın ardından

- Gaziantep Basketbol Başantrenörü Markovic: - "Birlikte kafamızı kaldıracağız, çok çalışacağız ve bu durumdan kurtulacağız" - TOFAŞ Başantrenörü Ene: - "Beklediğimizin üzerinde farklı bir galibiyet aldık"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda maçın ardından


GAZİANTEP (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde TOFAŞ'a 87-69 yenilen Gaziantep Basketbol'un başantrenörü Nenad Markovic, takımının zor zamanlar yaşadığını ancak çok çalışarak bu durumdan kurtulacaklarını söyledi.

Markovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kadro sıkıntısının bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Ligde birkaç galibiyet alarak çıkışa geçmeleri gerektiğini dile getiren Markovic, "Birinci ve üçüncü periyotlarda çok kötü değildik. İkinci periyotta ise dağıldık. İlk yarıda 11 top kaybı yaptık ve bu kayıplar bize 24 sayıya mal oldu. 50 sayının 24'ü bu şekilde oldu. İkinci yarı top kayıplarını toparladık biraz ve farkı 6'ya kadar indirdik. Birlikte kafamızı kaldıracağız, çok çalışacağız ve bu durumdan kurtulacağız." diye konuştu.


- TOFAŞ cephesi


TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene, beklediklerinin üzerinde bir farkla kazandıklarını ifade etti.

Gaziantep Basketbol'un Türk basketboluna renk kattığını ve daha iyi olacaklarına inandığını aktaran Ene, "Kendi oyuncularımı tebrik ediyorum. Maçı ciddiye aldılar. Bezen takımların ligdeki sıralarına göre oyuncular kendileri değerlendirip ona göre bir basketbol oynuyorlar. Bunu bugün yapmadılar, rakiplerini ciddiye aldılar, saygı duydular. Beklediğimizin üzerinde farklı bir galibiyet aldık." dedi.

Bazı oyuncularının milli takıma gittiğini ve bu nedenle zorluklar yaşandıklarını anlatan, Ene sözlerini şöyle tamamladı:

"Her oyuncunun kendi ülkesinin milli takımında olmasını istiyoruz, bunlara destek oluyoruz, gönderiyoruz. Bir oyuncumuz hasta geldi. O süreçte antrenman yapmakta çok zorlandı. Yani bir şekilde oyuncuların ve kulüplerin üzerine bu kadar giderek, bu sorumlulukları onlara vererek, düzen kurmanın basketbola zarar vereceğini düşünüyorum. Bu sadece kişisel anlamda benim kulübüm için değil, her takım için böyle. Biz her türlü iyi niyetliyiz. Milli formanın ne olduğunu anlıyoruz, saygı duyuyoruz. Milli takıma oyuncu vermeyen THY Avrupa Ligi takımlarına da saygı duyuyoruz.İnsanların bu çağda hala bir araya gelip akıllı bir organizasyon kuramamasını anlamak mümkün değil."


Yorumlar