Başbakan Yıldırım canlı yayında (7)

- "(Kılıçdaroğlu ile TV programı) Hiçbir yararı olmaz çünkü, Kılıçdaroğlu bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyor. Bunların nesini tartışacağız? Bilinmeyen bir konu olur da oturur tartışırız. Bu halk oylaması geçsin, Türkiye'nin geleceğini, 2023 hedeflerini konuşalım. Bunları konuşabiliriz ama o çizgiye bir kere gelsin. CHP memleket gündemine gelsin, yalan rüzgarından çıksın, gerçek hayata gelsin oturup konuşalım bunları" - "Bizim 14 yılda yaptığımız tünel uzunluğu 350 kilometre. Bizden önceki 80 yılda ise 50 kilometre. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını uç uca koyalım, bizim tünel uzunluğundan daha fazla tutuyor"

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Yıldırım canlı yayında (7)

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile televizyon programına katılıp katılmayacağına ilişkin, "Hiçbir yararı olmaz çünkü, Kılıçdaroğlu bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyor. Bunların nesini tartışacağız? Bilinmeyen bir konu olur da oturur tartışırız. Bu halk oylaması geçsin, Türkiye'nin geleceğini, 2023 hedeflerini konuşalım. Bunları konuşabiliriz ama o çizgiye bir kere gelsin. CHP memleket gündemine gelsin, yalan rüzgarından çıksın, gerçek hayata gelsin oturup konuşalım bunları." dedi.

CNN Türk - Kanal D ortak yayınında konuşan Yıldırım, CHP'nin 18 yaşında milletvekili seçilmesine karşı çıktığını anımsatarak, CHP'nin 19, 20, 21, 22, 23, 24 yaşa da karşı olduğunu söyledi.

Yıldırım, 9 milyon seçmen bulunduğunu, bunun nüfusun yüzde 11'inden fazla olduğunu dile getirerek, "Onlara gidip 'hayır verin', diyorsun ama onlar, 'ben muhtar, belediye meclisi üyesi, milletvekili, belediye başkanı olmak istiyorum', dediği zaman 'Yok senin yaşın daha küçük.' Öyle şey olur mu? Tamamen bir çelişki." dedi.

CHP'nin 2011 seçim beyannamesinde seçilme, yani aday olma yaşını 21'e düşüreceğine dair vaadi bulunduğunu anlatan Yıldırım, yine bir milletvekillerinin de seçilme yaşının 18'e düşürülmesi için kanun teklifi verdiğini anlattı.

Yıldırım, bunlar ortadayken, CHP'nin "Gençler seçilmesin, oy versinler ama aday olmasınlar" dediğini, 9 milyon insanı yok saydığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bunun yarısı kız, kadın, yarısı da erkek. 'Erkekler askerlikten kurtulacak' diyor. Peki kızlara niye karşı çıkıyorsun? Diyelim ki erkekleri ayıralım, onlar seçilmesin de 4,5 milyon genç kız var, onlara niye şans tanımıyorsun. Kafasında kadınlar yok. 'Efendim, işte bunlar 2 yıl vekil olacak, ömür boyu kıyak emekli olacak. Yok böyle bir şey. Sen 8 yıl SSK Genel Müdürlüğü yaptın kardeşim. Sen bunu bilmezsen kim bilecek? 2 sene prim öderken sen şimdi emekli mi oluyorsun? Daha 25 sene prim ödeyeceksin, bitmedi yeni düzene göre yaşı bekleyeceksin. Prim ödeme bitecek, eğer çok eskiden sigortan varsa, farkları ödemişsen, 9 bin günü doldurmuşsan emekli olursun veya memursan 25 yıl fiili hizmetten sonra emekli olursun. Ama yapılan değişiklikten sonra kademeli yaş sınırı da geldi. Bazıları 62, bazıları 55, bazıları 65'e kadar emekliliği hak etse de maaş bağlanmıyor. Milletvekili için de öyle. 2 sene sonra milletvekilliği bareminden emekliliği prim ödeyerek hak edebiliyorsun ama 25 seneyi, yetmedi yaşı doldurman lazım."

- "Doğruları konuşacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, "Kılıçdaroğlu ile beraber bir televizyon programına çıkmak ister misiniz? Bir yararı olur mu?" sorusu üzerine, "Hiçbir yararı olmaz çünkü, Kılıçdaroğlu bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrar edip duruyor. Bunların nesini tartışacağız? Bilinmeyen bir konu olur da oturur tartışırız. Bu halk oylaması geçsin, Türkiye'nin geleceğini, 2023 hedeflerini konuşalım. Bunları konuşabiliriz ama o çizgiye bir kere gelsin. CHP memleket gündemine gelsin, yalan rüzgarından çıksın, gerçek hayata gelsin oturup konuşalım bunları" karşılığını verdi.

"Halk oylaması geçtikten sonra ister misiniz?" sorusuna Yıldırım, şu yanıtı verdi:

"Yapılır tabii. Bunları konuşabiliriz ama o çizgiye bir kere gelsin. CHP memleket gündemine gelsin, yalan rüzgarından çıksın, gerçek hayata gelsin, oturup konuşalım bunları. Memleket meselelerini, geleceği konuşalım. Her zaman konuşmaya varız. Mecliste konuşuruz, bir araya gelir konuşuruz. Hiç problem yok ama doğruları konuşacağız, geleceği konuşacağız. Millete korku, endişe salmayacağız. Ümit vereceğiz, hedef vereceğiz, moral vereceğiz. Sadece moral vermeyeceğiz, yapacağız."

Yıldırım, 200 milyon yolcu kapasiteli 3. havalimanının yapımının sürdüğünü, 100 bin kişiye iş verileceğini, 250 havayolu şirketinin çalışacağını, günde 2 bin iniş-kalkış gerçekleştirileceğini belirtti.

"Havaalanını kıskanıyorlar meselesi komplo teorisi mi?" sorusu üzerine Binali Yıldırım, İngiliz bir bakanın kendi ülkelerindeki havalimanının pistini yıllardır yapamadıklarını, bunu kendilerinden yapmalarını istediğini söyledi.

Kimseyi kıskanmadıklarını vurgulayan Yıldırım, kendilerinin de "Bizim yaptığımızı kıskanmayın" dediklerini dile getirdi.

- "Her türlü tecrübeyi paylaşabiliriz"

Berlin havalimanının bitirilmesi için bir talep gelirse memnuniyetle yapabileceklerini, her türlü tecrübeyi paylaşabileceklerini belirten Yıldırım, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün orta açıklığı en büyük köprü olduğunu, dünya krizden krize sürüklenirken böyle bir köprünün yapıldığını kaydetti.

Yıldırım, 50 yıl konuşulan Osmangazi Köprüsü'nün, Boğaz'ın üçüncü gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün, mühendislik harikası Avrasya Tüneli'nin yapımı tamamlanan önemli projeler olduğunu vurgulayarak, Marmaray'ı da 200 milyon vatandaşın kullandığını dile getirdi.

Türkiye'nin kaderini değiştirecek altyapı, yol ve tünel projeleri olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bizim 14 yılda yaptığımız tünel uzunluğu 350 kilometre. Bizden önceki 80 yılda ise 50 kilometre. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını uç uca koyalım, bizim tünel uzunluğundan daha fazla tutuyor. Her karşılaştığı gruba, siz 16 nisandan sonra yoksunuz, diyor." dedi.

Yıldırım, bir önceki seneye göre mart ayında ihracatta yüzde 19 artış olduğunu ifade ederek, özel proje teşvik yatırım miktarının da 20 milyar olduğunu, cazibe merkezlerine 82 milyar müracaat yapıldığını anlattı. Yıldırım, 420 bin yeni iş oluşturulacağını dile getirdi.

Yıldırım, programdaki soruların kendisine önceden verilmediğini de sözlerine ekledi.

(Bitti)

Yorumlar